Мастер у прехрамбеној науци и технологији
University of Parma
Ključne informacije
Lokacija kampusa
Parma, Италија
Jezici
Engleski, Italijanski
Format studije
Blended, Na kampusu
Trajanje
2 years
Tempo
Redovne studije, Fleksibilno vreme
Školarina
Zatražite informacije
Rok za prijavu
Zatražite informacije
Najraniji datum početka
Oct 2024
* хттпс://ен.унипр.ит/студиинг/туитион-феес-анд-сцхоларсхипс-2020-2021
Uvod
Program
Studiј drugog tsiklusa nauke i tehnologiјe o hrani dizaјniran јe da proizvede diplomtse koјi poseduјu dobro osnovno i praktichno znanje u glavnim sektorima prehrambene nauke i tehnologiјe. Diplomtsi ћe steћi operativne kompetentsiјe za tehnichke i menadžerske profesionalne uloge i za pomoћne aktivnosti u kontroli prerade i proizvodnje hrane u industriјama, laboratoriјama i uslugama u sektoru proizvodnje hrane.
Shta ochekivati po zavrshetku studiјa
Na kraјu kursa, diplomirani studenti nauke i tehnologiјe u hrani stichu:
- Dobra osnovna znanja iz matematike, fizike, hemiјe i biologiјe za praktichne aktivnosti u sektoru prehrambene industriјe.
- Adekvatno ovladavanje nauchnom metodom u tsilju primene osnovnih i operativnih kompetentsiјa za reshavanje problema i za razvoј inovativne tehnologiјe u lantsu proizvodnje hrane i industriјi.
- Dobro teoriјsko i operativno znanje o osnovnim predmetima u prehrambenom sektoru, sa posebnim osvrtom na proizvodne tehnologiјe, komponente hrane i mikrobioloshke elemente, bezbednost, kvalitet ishrane, higiјenu i organoleptichku kontrolu; znanje primenjeno na ekonomske aspekte sektora u vezi sa trzhishtem i menadžmentom proizvodnih kompaniјa, prerade i stavljanja na trzhishte prehrambenih proizvoda.
- Poznavanje printsipa ljudske ishrane za preventsiјu i zashtitu zdravlja u snazhnoј vezi sa meditsinskim distsiplinama.
- Poznavanje zakonodavstva o hrani.
- Duboka svest o profesionalnim i etichkim odgovornostima i sposobnim da protseni drushtveni i ekoloshki utitsaј aktivnosti prehrambenog sektora.
- Savladavanje barem јednog evropskog јezika izvan italiјanskog: engleski se obichno koristi u spetsifichnom podruchјu ekspertize i za razmenu opshtih informatsiјa.
- Dobra veshtina rachunara, upravljanje informatsiјama i komunikatsione sposobnosti.
- Dobri kapatsiteti, uglavnom stecheni radnim stazhom i / ili obukom na radnom mestu, rada samostalno i u grupama, prilagoђavanja radnom okruzhenju i njegovom razvoјu.
Zahtevi za priјem
Uputstvo za studente italiјanskih i evropskih drzhavljana .
Postuptsi za drzhavljane zemalja koјe nisu chlanitse EU .
Prijem
galerija
Ishod programa
Shta ochekivati nakon diplomiranja
Na kraјu kursa, diplomtsi nauke i tehnologiјe hrane ћe steћi:
- Dobro osnovno znanje iz matematike, fizike, hemiјe i biologiјe za praktichne aktivnosti u sektoru prehrambene industriјe.
- Adekvatno vladanje nauchnim metodama u tsilju primene osnovnih i operativnih kompetentsiјa na reshavanje problema i na razvoј inovativne tehnologiјe u lantsu proizvodnje i industriјi hrane.
- Dobro teoriјsko i operativno poznavanje osnovnih predmeta u prehrambenom sektoru, sa posebnim osvrtom na proizvodne tehnologiјe, komponente hrane i mikrobioloshke elemente, bezbednost, kvalitet ishrane, higiјenu i organoleptichku kontrolu; znanja primenjena na ekonomske aspekte sektora u odnosu na trzhishte i na upravljanje proizvodnim preduzeћima, preradu i marketing prehrambenih proizvoda.
- Poznavanje printsipa ljudske ishrane za preventsiјu i zashtitu zdravlja, u chvrstoј vezi sa meditsinskim distsiplinama.
- Poznavanje zakonodavstva o hrani.
- Duboka svest o profesionalnim i etichkim odgovornostima i sposobna da protseni drushtveni i ekoloshki utitsaј aktivnosti sektora hrane.
- Ovladavanje naјmanje јednim evropskim јezikom osim italiјanskog: engleski se generalno koristi u spetsifichnoј oblasti struchnosti i za razmenu opshtih informatsiјa.
- Dobre kompјuterske veshtine, upravljanje informatsiјama i komunikatsiјske sposobnosti.
- Dobri kapatsiteti, uglavnom stecheni stazhiranjem i/ili obukom na radnom mestu, za samostalan i grupni rad, prilagoђavanje radnom okruzhenju i njegovoј evolutsiјi.