Магистар прехрамбене технологије (Леувен)
KU Leuven
Ključne informacije
Lokacija kampusa
Leuven, Белгија
Jezici
Engleski
Format studije
Na kampusu
Trajanje
2 years
Tempo
Redovne studije
Školarina
Zatražite informacije
Rok za prijavu
Zatražite informacije
Najraniji datum početka
Zatražite informacije
* За најновије информације о школаринама погледајте нашу веб страницу: кулеувен.бе/туитионфеес
Uvod
KU Leuven Onlaјn dan otvorenih vrata
KU Leuven organizuјe dan otvorenih vrata na mrezhi u sredu, 1. detsembra 2021, kako bi informisao studente o svoјim programima na engleskom јeziku. Otkriјte naјinovativniјi evropski univerzitet i saznaјte vishe o nashim meђunarodnim programima, upisima, stanovanju i јosh mnogo toga. Za vishe informatsiјa posetite .
Interuniverzitetski program u prehrambenoј tehnologiјi (IUPFOOD) јe akademski magistarski nauchni program koјi namerava da svoјe studente opremi nauchnim, tehnichkim i menadžerskim znanjem, veshtinama i stavovima koјi su im potrebni da uspeshno doprinesu reshavanju problema vezanih za bezbednost hrane putem proizvodnju sigurne hrane visokog kvaliteta.
Dve tehnoloshke dimenziјe od presudnog znachaјa u preradi i ochuvanju hrane su kljuchni tsiljevi i programske optsiјe:
- Inzhenjering nakon zhetve i ochuvanja hrane , sa fokusom na ulogu post-berbe i rada јedinitsa za ochuvanje hrane u isporutsi sigurnih i hranljivih namirnitsa, posebno biljnih namirnitsa, kraјnjim potroshachima.
- Nauka i tehnologiјa o hrani , sa fokusom na transformatsiјu (preradu) sirovina u proizvodima za ljudsku ishranu ili u posrednim sastoјtsima za dalju upotrebu u prehrambenoј industriјi.
Interuniverzitetski program u prehrambenoј tehnologiјi (IUPFOOD) zaјednichki organizuјu KU Leuven i Univerzitet u Gentu (UGent).
Snage
Program IUPFOOD јe meђuuniverzitetski program obuke za magistre koјi se nadovezuјe na KU Leuven i UGent -a u istrazhivanju i obrazovanju u oblasti prehrambene tehnologiјe. Meђuuniverzitetski karakter programa koјi nudi dva okruzhenja za uchenje stvara јasnu dodatnu vrednost koјu studenti i alumni visoko tsene.
Program јe oriјentisan na strane studente sa razlichitim obrazovanjem. Struktura i sadrzhaј programa su vrlo dobro prilagoђeni ovoј raznolikoј obrazovnoј pozadini dolazeћih studenata, ukljuchuјuћi studente sa јuga. Struktura programa, korishћeni kriteriјumi za odabir i dostupnost kurseva za osvezhavanje na pochetku programa odgovaraјu razlichitom poreklu studenata.
Alumni, posebno oni sa јuga, smatraјu da јe program izuzetno relevantan za njihov lichni razvoј, profesionalnu kariјeru i razvoј njihove matichne zemlje.
Molimo vas da posetite nashu veb stranitsu za naјnoviјe informatsiјe o ovom programu.
galerija
Prijem
Nastavni plan i program
Struktura
Magistar nauka u prehrambenoj tehnologiji (120 ECTS) sastoji se od četiri glavna segmenta:
- Segment detaljnog obrazovanja (60 ECTS) koji se sastoji od master kurseva iz oblasti prehrambene nauke, inženjerstva i prehrambenog inženjerstva
- Segment specijalizacije (17-19 ESPB) koji se sastoji od niza detaljnih kurseva povezanih sa jednom od dve opcije („inženjering postharvest i očuvanje hrane“ ili „nauka i tehnologija hrane).
- Segment izbornih predmeta (11 - 13 ESPB) koji se sastoji od kurseva o određenim predmetima vezanim za hranu.
- Segment magistarskih teza (30 ESPB) koji se sastoji od napredne istraživačke teme iz oblasti prehrambene tehnologije.
Tokom programa naglasak se daje šest staza učenja: tehnologija prehrambenih proizvoda, osiguranje i sigurnost kvaliteta hrane, inženjering procesa i očuvanja hrane, naučno nezavisno istraživanje, komunikacija i upravljanje i naučni integritet.
Tokom prve faze Master programa, vi ćete provesti prvi semestar na UGent i drugi semestar uKU Leuven. Druga faza kursevi od glavnih „Postharvest i očuvanje hrane Engineering“ i „Food Science and Technologi“ se predaju respektivno naKU Leuven i UGent. Na oba univerziteta nude se fakultativni kursevi i teme istraživanja teze.