Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 17 Master prirodnih nauka  (MSc) u Ekonomski razvoj 2023

17 MSc Programi u Ekonomski razvoj 2023

Pregled

Магистар наука је степен програма за студенте који желе да прошире своја образовна знања изван математике у научној области. Успјешно завршавање мастер програма може помоћи ученицима да прошире своје каријере.

Шта је магистар економског развоја? Истраживање економског развоја истражује управљање и олакшавање економског раста региона или популације. На магистарском нивоу студенти истражују више концентрисане аспекте ове области, попут напредне економске теорије и економије развоја. Ови типови курса помажу студентима да стекну широко знање о томе како побољшати економски раст, одрживост, отварање нових радних мјеста, животни стандард и још много тога. Неки програми нуде курсеве који се специјализују за ширење пословања и предузетништво. Остали курсеви могу обухватати теме као што су пољопривреда, макроекономски менаџмент, глобализација и политичке институције.

Студирање економског развоја често помаже ученицима да постану ефикаснији комуникатори. Студенти такође имају тенденцију да показују јака вођства и вештине преговарања и користе ефикасније организационе стратегије. Ове особине могу бити нарочито корисне иу професионалном и личном животу.

Трошак дипломског студија често зависи од дужине програма и врсте и локације установе која је нуди. Студенти се подстичу да истражују потенцијалне школе како би нашли најбоље за њих.

Стицањем напредног степена економског развоја, ученици се отварају до различитих и потенцијално уносних каријера. Студенти често нађу посао као урбанистички или регионални планер у владама, инжењерским предузећима, архитектонским компанијама и још много тога. Још једна заједничка каријера опција ради као координатор пројекта или директор. У неким случајевима ученици могу да наставе позицију у сродним областима као што су грађевинарство, грађевински менаџмент или архитектура.

Дипломски програми се нуде на универзитетима на међународном нивоу, а многи пружају делимично или онлине могућности. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.

Pročitajte više

Filteri

  • MSc
  • Studije Ekonomije
  • Ekonomija
  • Ekonomski razvoj
Polja studija
  • Studije Ekonomije (17)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije