Keystone logo

67 Master Programi u Studije Arhitekture Urbanizam 2024

Filteri

Filteri

 • Master
 • MSc
 • MA
 • Studije Arhitekture
 • Urbanizam
Polja studija
 • Studije Arhitekture (67)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  Master Programi u Studije Arhitekture Urbanizam

  Зарадити магистарски студиј даје студентима могућност да унапреде своје знање, вјештине, искуство и потенцијалне каријере у одабраном академском фокусу. Већина програма дипломског нивоа обично траје једну до две године.

  Шта је мастер у урбанистичком планирању? Ови програми имају за циљ опремање студената неопходним вештинама за развој и менаџмент каријере у областима урбаног планирања. Студенти могу усмјерити курсеве који се фокусирају на проучавање јавних простора, културне студије, планирање буџета, правна питања, студије околиша, инфраструктуру, дизајн и архитектуру. Главни циљ током сваког програма је изградња мултидисциплинарних вјештина урбанистичког планирања које се користе за урбану одрживост у стварним сценаријима. Неки програми могу захтевати предквалитетне курсеве или бацхелор дипломе који се завршавају прије уписа.

  Студенти имају прилику да искусе многе користи од зараде. Учење како правилно организовати и планирати реалистичне пројекте, суочити се са свим проблемима и блокаде путева који могу настати и ефикасно комуницирају са другима су све корисне вештине које се могу применити на могуће каријере и као одрасле особе које доприносе друштву.

  Како географска локација и дужина курса могу зависити од сваке институције, трошкови за сваки програм могу се разликовати. Студенти који су заинтересовани за почетак програма подстичу се да контактирају школе по њиховом избору за додатне информације.

  Постоји много могућих каријерних путева за истраживање са магистарским степеном у урбанистичком планирању. Последњих година се показало повећање релевантних радних места у многим индустријама. Студенти могу очекивати да нађу могућности као урбанисти, пројектанти заједнице, менаџери зграда, консултанти за одрживост, владини службеници, пејзажни архитекти и геодетари. Остали потенцијални послови укључују планере за превоз, менаџере за заштиту животне средине, агенте за некретнине, руководиоци природних ресурса и службеници за заштиту историје.

  Можда ће бити доступне и међународне опције и смјештај за студенте са западним распоредом. Да бисте започели, потражите свој програм испод и директно контактирајте пријемни уред школе по вашем избору попуњавањем образца олова.