Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 139 Master diplome u Studije nauke o životnoj sredini 2023/2024

139 Master Programi u Studije nauke o životnoj sredini 2023/2024

Pregled

Магистарске степене су пожељније у многим областима студија и често отварају шири опсег могућности за људе који их зарађују. Успјешно завршен додипломски програм је предуслов за похађање постдипломске школе.

Шта је Мастер у студији о животној средини? Овај степен подразумијева образовање ученика који су већ стекли диплому студије околиша или сличне области. Специјализовани програм може студентима пружити широк спектар курсева који обухватају неколико различитих дисциплина. Типична обука се фокусира на питања животне средине са којима се суочава Земља, као и на јавну политику, технике истраживања и рурални развој. Остали курсеви пружају информације о хуманистичким, инжењеринг, пословним и хуманистичким дјелатностима, између осталог.

Појединци који полажу курсеве за стицање дипломе из студија о животној средини вјероватно ће видети многе користи. Поред могућности за постизање напредовања брже од вршњака, они могу научити вештине решавања проблема и како развити аргументе о научним, филозофским и етичким перспективама. Друге уобичајене вештине укључују планирање и информациону технологију.

Нема одређених трошкова за стицање дипломе у студији о животној средини. Неке институције наплаћују више од других, а цијена се разликује иу зависности од земље. Студенти који уђу у трогодишњи програм могу очекивати да плате више од оних који уђу у једногодишњи програм.

Многи студенти који заврше магистарске студије из области животне средине могу постати консултант за заштиту животне средине или научник за околину. Неки могу одлучити да раде као инжењери заштите животне средине или специјалисти за односе с јавношћу. Други би могли размислити о томе да ли ће се школовати или постати лиценцирани адвокат за околину. Један мање познати избор каријере за неке ученике је стручњак за одрживост, који проналази начине да организације и корпорације постану зелене.

Појединци који желе да стекну магистарску студију у области животне средине могу да се одлуче за то путем интернета или на физичким факултетима широм света. Онлине учење је одличан избор за оне који не могу путовати у жељену школу. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.

Pročitajte više

Filteri

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Studije Održivosti
  • Studije nauke o životnoj sredini
Polja studija
  • Studije Održivosti (139)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije