Keystone logo

73 Master Programi u Program opštih studija Studije nauke 2024

Filteri

Filteri

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Program opštih studija
  • Studije nauke
Polja studija
  • Program opštih studija (73)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Master Programi u Program opštih studija Studije nauke

Појединци који траже наставак образовања изван нивоа бацалауреа могу одабрати наставу магистра. Магистар је предуслов за докторске студије и често је потребан за позиције виших нивоа, промоције или повећања.

Шта је мастер студије наука? Овај тип студијског програма обично пружа могућност студентима да изаберу рад на предметима који се подударају са њиховим личним интересима и циљевима у каријери. Програми често садрже курсеве који се фокусирају на разне научне дисциплине, као што су психологија, наука о земљи, инжењеринг, хемија, биолошка наука, рачунарство и физика. Потенцијални студенти могу пронаћи овакав степен програма привлачан јер има тенденцију да буде мање истраживачки интензиван од других степена магистра. Већина ових програма може бити завршена за две до три године.

Добијањем Мастер студије наука, студенти могу развијати вјештине које имају личну и професионалну вриједност, стварајући веће плате, боље услове рада и више могућности. Осим развијања вештина аналитичког истраживања, ученици побољшавају своје међуљудске комуникацијске вјештине и способност организовања и приоритизације задатака.

Трошак за наставу магистарског програма је различит у свакој установи. Студенти могу проверити трошкове контактирањем пријемних канцеларија у појединим школама.

Тржиште рада за каријере у научним областима може бити врло конкурентно. Стицање магистарских студија на студијама наука може пружити кандидатима предност у односу на оне без напредних степена. Дипломанти могу бити квалификовани за попуњавање позиција као аналитичари података, електро инжењере, програмери софтвера, пројектни менаџери, консултанти или аналитичари политике. Дипломанти такође могу изабрати да уђу у академију и постану биолошки истраживачи или лабораторијски директори.

Колеџи и универзитети широм свијета обично нуде програме Мастер студије наука, а онлине опције могу бити доступне. Да бисте сазнали више, потражите свој програм испод и директно контактирајте пријемни уред школе по вашем избору попуњавањем образца олова.