Keystone logo

39 Master Programi u Društvene nauke Studije geografskih oblasti Studije kultura i civilizacija Bliskog Istoka 2024

Filteri

Filteri

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Društvene nauke
  • Studije geografskih oblasti
  • Studije kultura i civilizacija Bliskog Istoka
Polja studija
  • Društvene nauke (39)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Master Programi u Društvene nauke Studije geografskih oblasti Studije kultura i civilizacija Bliskog Istoka

Магистар је напредни академски назив који се додељује појединцима који ефикасно заврше свеобухватан курс студија у одређеној области или индустрији. Већина програма магистарских студија траје отприлике две године, а обично се надовезују на знање стечено у сродном програму дипломског студија.

Шта је учитељ на студијама на Блиском истоку? Овај ригорозни програм обично траје двије године да се заврши и укључује широк преглед тема релевантних за Блиски Исток. Студенти таквог програма требају очекивати да покривају историју блиског истока, исламске и вјерске студије, блискоисточну умјетност и археологију и разне језике и значајна литерарна дела написана на арапском, хебрејском, перзијском и турском језику. Додатна пажња биће посвећена древним културама попут египологије и асиријологије, као и економским питањима од интереса за ову област.

Успјешни дипломци програма Мастер студија на Блиском истоку припремају се за широк спектар глобалних позиција. Они су такође типично ангажовани пре и способни да командују вишим платама од оних без степена, или оних са мањим степеном.

Трошкови стицања Мастер студија на Блиском Истоку варирају на основу неколико кључних фактора, међу којима је и трајање програма, регија кроз коју се нуди, као и престиж самог програма и школе која то нуди.

Многи дипломирани студенти на Блиском истоку проналазе рад у високом образовању или као културне везе или аналитичари, док други запошљавају у консултацијама, превођењу, иностраним службама, невладиним организацијама или приватном сектору. Други још користе степен као средство за постизање напреднијег степена.

Ако студије Мастер студија на Блиском истоку звуче као прави курс за вас, приступите нашем опсежном глобалном директоријуму програма и користите образац олова како бисте пронашли онај који најбоље одговара вашим потребама. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.