Keystone logo

124 Master Programi u Studije Ekonomije Statistika 2024

Filteri

Filteri

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Studije Ekonomije
  • Statistika
Polja studija
  • Studije Ekonomije (124)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Master Programi u Studije Ekonomije Statistika

Након што сте стекли диплому, многи студенти заинтересовани су за следећи корак у њиховом образовању. Мастер је постдипломски програм који обично траје једну до три године за завршетак. Предмети су више усредсређени на аспект каријере, омогућавајући појединцима да се специјализују у оквиру своје професије.

Шта је Мастер у статистици? Фокус овог степена обично пружа дубоко и широко теоријско разумевање статистике, али са нагласком на практичне примене. Начин на који се математичке науке могу применити у данашњем друштву су различите, а нова поља настављају да се развијају. Студенти у овој врсти програма могу проучавати методе прикупљања података, израчунавање ризика, еколошку и просторну статистику, алгоритамске примјене и математичке теорије и методологије.

Особе са напредним степеном опремљене су знањем и искуством како би успеле у низу каријера на међународном тржишту рада. Они се такође могу уписати у докторат. програм који отвара врата професији у образовању и истраживању.

Трошак магистарског степена варира у великој мери због широког спектра доступних програма. Неке институције захтевају истраживачке пројекте, тезе или стажирање које утичу на дужину курса. Локација универзитета такође утиче на трошкове. Накнаде, школарине и трошкови уписа се разликују.

Професије које захтевају статистичаре су превише бројне због листе због широко распрострањене потребе за овом вештином, али поља укључују медицинску, осигурање, финансијску, политичку и индустријску, да именују неколико. Дипломци могу помоћи компанијама које имају техничке процесе одлучивања, пружају статистичко знање за корпоративне операције или процјењују потенцијалне случајеве преваре. Банке, компаније за истраживање тржишта и фармацеутске компаније активно регрутују статистичаре, а многи студенти се ангажују на професионалним позицијама пре завршетка школовања.

Универзитети широм свијета нуде магистарске дипломе статистике и често су доступни на мрежи онима који нису у могућности да преселе и прилагођавају свакодневне рутине како би омогућили редовно присуство учионице. Да бисте пронашли институцију која испуњава ваше образовне потребе, потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца о вођству.