Keystone logo

22 Master Programi u Studije Menadžmenta Razvojni menadžment 2024

Filteri

Filteri

 • Master
 • MSc
 • MA
 • Studije Menadžmenta
 • Razvojni menadžment
Polja studija
 • Studije Menadžmenta (22)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  Master Programi u Studije Menadžmenta Razvojni menadžment

  По завршетку дипломске студије, стицање магистарског студија је идеално за обуку и образовање на вишем нивоу у одређеној области. Многе каријере и позиције вишег нивоа захтевају завршетак магистарског степена.

  Студенти који су заинтересовани за социјалну политику могу се запитати шта је Мастер у управљању развојем. Овај степен припрема дипломце да воде организације и институције из области развоја и јавне политике. Теме студија могу укључивати финансирање и истраживање, планирање пројеката, људске ресурсе, одрживост, међународну економију и лидерство. Многи курсеви такође укључују основна упутства о оперативној теорији о томе како развојни рад успева у ширим глобалним контекстима. Неки програми имају предусловне курсеве који морају бити завршени како би се осигурало ово темељно знање.

  Дипломски програми у управљању развојем ученицима преносе многе практичне вјештине. Једна основна вјештина је способност анализе и критичке процјене друштвене и економске политике. Друге вештине укључују стратегије истраживања, лидерства и менаџмента.

  Овакви програми обично трају најмање 12 мјесеци да би се завршили, а неки у току две године. Неки универзитети нуде мастер програме у управљању развојем на ванредним временским основама.

  Мастер у управљању развојем може довести до каријере са различитим институцијама. Дипломци могу наћи посао као саветници, консултанти или микрофинансијски специјалисти, на пример, радећи са јавним, приватним и непрофитним агенцијама. То могу укључивати банке, владе, међународна тијела као што су УН или Свјетска банка, невладине организације, друштвене подузетничке организације, верски мисионари и слично. Примјеном теорије и праксе, развојни менаџери раде на постизању одрживог успјеха у имплементацији јавних политика и друштвених иницијатива ради побољшања благостања људи и планете. Многи мастер програми укључују умрежавање и изградњу каријере као дио свог наставног плана и програма, тако да су студенти добро повезани са сигурним запошљавањем након завршетка студија.

  Уз међународну улогу оваквог степена, програми се нуде широм света. Неке могу бити доступне као онлине курсеви. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.