Keystone logo

2 Master Programi u Scenska umetnost Muzika Rana muzika 2024

Filteri

Filteri

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Scenska umetnost
  • Muzika
  • Rana muzika
Polja studija
  • Scenska umetnost (2)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Popular study format

Popular education type

Master Programi u Scenska umetnost Muzika Rana muzika

Šta je rana muzika?
Rana muzika se uglavnom odnosi na muziku komponovanu u srednjovekovnom, renesansnom i baroknom periodu zapadne klasične muzike. Rana muzika se može akademski proučavati kao istorija muzike ili izvoditi pomoću tehnike koja se zove istorijski informisani performans (HIP). HIP je praksa izvođenja klasične muzike pomoću perioda instrumenata i tehnika.

Koje karijere su dostupne u ranoj muzici?
Postoji nekoliko različitih tipova poslova koji obično spadaju pod rani muzički kišobran. Prvi je izvođač. Izvođači rane muzike mogu da koriste periodne instrumente, kao što su lauta ili harpsihord, za sviranje klasičnih komada iz određenih vremenskih perioda. Druga karijera koju bi studenti rane muzike mogli da vode je kao istraživači ili akademici, gde bi istraživali muziku, instrumente i istoriju određenog vremenskog perioda. Rana muzička istraživanja često podrazumevaju pronalaženje i proučavanje starih rukopisa, slika i drugih primarnih izvora. Treći tip posla je posao prosvetnog radnika. Vaspitači uče druge o ranoj muzici, bilo da je to u formalnoj postavci kao što je škola ili univerzitet, ili neformalno kroz predavanja i radionice. Rana muzika je polje koje se konstantno razvija dok se otkrivaju nova istraživanja i razvijaju nove tehnologije. To znači da uvek postoje nove mogućnosti za one koji su zainteresovani za ovu vrstu muzike.

Koje diplome se nude u Ranoj muzici?Postoji nekoliko različitih tipova stepeni koje čovek može da dobije u ranoj muzici. Diplome performansa obično se nude u muzičkim konzervatorijumima ili u okviru muzičke škole većeg univerziteta. To su obično umetničke diplome, kao neženja ili magistar umetnosti. Rana muzika takođe može da se proučava kao akademski predmet kao što su istorija, antropologija ili sociologija na fakultetu ili univerzitetu. Rane muzičke diplome dostupne su na osnovnim, diplomskim i doktorskim nivoima.Šta ću studirati tokom rane muzičke diplome?Tokom rane muzičke diplome, studenti će proučavati različite teme vezane za muziku, instrumente i istoriju određenog vremenskog perioda. To može da uključuje sve, od muzičke teorije do prakse performansa do istorijskih istraživanja. Tačni kursevi koji se nude razlikovaće se u zavisnosti od škole i vrste diplome koju sprovodite. Međutim, sve rane muzičke diplome će vam dati veštine i znanja neophodna za karijeru u tnjegovoj oblasti.

Магистарске је зарадио након ученици заврше диплому програма. Да бисте добили мајстори, обично је потребно да заврши 12 до 18 факултетске курсеве које често укључују завршетак свеобухватне тестове и / или тезу.