Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 6 Master diplome u Novinarstvo u elektronskim medijima 2023

6 Master Programi u Novinarstvo u elektronskim medijima 2023

overview

Магистарски студиј прати диплому, фокусирајући се на постизање напредних знања из одређеног подручја студирања или подручја професионалне праксе. То је први ниво образовања за дипломце и сматра се степеном другог циклуса у академији, који претходи докторату.

Шта је Мастер у новинарству? Овај степен припрема студенте за каријере у електронском и електронском новинарству кроз теоријску студију и практичну обуку. Може се научити продукцијске и уређивачке вештине за радио и телевизију, као и истраживање и финансирање производње. Теме обухваћене могу укључивати писање, прикупљање информација, извештавање и сидрање на различитим платформама. Други могући курсеви могу укључивати историју емитовања, индустријска правила и прописе, најаве јавних услуга, перформанси на терену и студију, звук и визуелни приказ.

Студенти који стекну магистарску диплому у области електронског новинарства уче специфичне креативне и техничке продукционе вештине потребне за емитовање на традиционалним и новим медијским платформама. Комуникација и говорна обука, приказивање хостинга и писање сценарија су од помоћи за будуће улоге.

Трошкови магистарског студија у новинарству се разликују и често се базирају на образовној институцији и дужини програма који траје најмање годину дана. Врста школе и да ли је она заснована на међународном нивоу утиче и на трошкове.

Дипломирани студенти из ове врсте програма могу очекивати каријере у области емитовања, друштвених медија или мултимедије. Обично добијају искуство потребне за положаје на малим и средњим тржиштима, који их на крају припрема за отварање радних мјеста на већим тржиштима или у главним мрежама. Неки примери занимања укључују производног асистента за спортску мрежу, продуцент за мрежу шпанског језика, медијске операције за професионални спортски тим и електронски графички оператер за мрежу великих мрежних каблова.

Мастер у програмима за емитовање новинарства нуди се широм света од стране различитих институција. Они могу бити базирани на кампусу, на мрежи или обоје. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.

read_more

filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Žurnalistika i Masovne komunikacije
  • Novinarstvo
  • Novinarstvo u elektronskim medijima
fields_of_study
  • Žurnalistika i Masovne komunikacije (6)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format