Keystone logo

22 Master Programi u Prirodne nauke Nauka o atmosferi 2024

Filteri

Filteri

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Prirodne nauke
  • Nauka o atmosferi
Polja studija
  • Prirodne nauke (22)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Master Programi u Prirodne nauke Nauka o atmosferi

Стицање магистарског студија је добра могућност да добијете више специјализованог образовања и обуке како бисте се припремили за каријеру. У неким занимањима, магистар је неопходан чак и за положаје на улазном нивоу.

Када разматрају шта је Мастер из атмосферских наука, студенти треба да буду спремни да се ангажују у истраживању како би разумели процесе и физику атмосфере. Студија се може одвијати иу лабораторији и на терену, комбинујући математику са физичким наукама за разумевање сложених природних феномена. Атмосферска наука је растуће поље које је више дошло у свест јавности као друштвено релевантну тему са значајним импликацијама политике. Подпоља и концентрације степена могу укључивати метеорологију, климатологију, оцеанографију и геофизику.

Дипломци са мастером из атмосферских наука често имају веће вештине у критичкој анализи, способни су да предвиди временске системе и обрасце. Поред тога, требало би да буду у стању да објасне законе физике који регулишу атмосферску активност и користе метеоролошке инструменте.

Мастер'с програми у атмосферским наукама обично трају око двије године да заврше. Неки курсеви могу бити понуђени на бази ванредног радног времена и стога траје дуже да се заврше. Трошкови програма могу варирати у зависности од тога и других фактора.

Постоји много различитих каријерних стаза које се могу постићи с магистарским степеном атмосферских наука, почев од временских прогнозера до истраживача НАСА. У области метеорологије, дипломци могу постати истраживачки метеоролози за владине организације или приватни сектор, или радити као временски емитери. Дипломци такође могу радити у климатским студијама као аналитичари за управљање ризиком од природних катастрофа или за развој алтернативног развоја енергије. Атмосферске науке такође могу довести до консултовања каријере у квалитету ваздуха и безбедности животне средине, радећи са владама, предузећима или невладиним организацијама.

Атмосферске науке се могу спроводити широм свијета. Студенти могу разматрати програме засноване на типу временских појава или истраживања на терену за које су заинтересовани.Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова

&nbsp