Keystone logo

33 Master Programi u Žurnalistika i Masovne komunikacije Mediji Multimedija 2024

Filteri

Filteri

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Žurnalistika i Masovne komunikacije
  • Mediji
  • Multimedija
Polja studija
  • Žurnalistika i Masovne komunikacije (33)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Master Programi u Žurnalistika i Masovne komunikacije Mediji Multimedija

Након што сте стекли диплому, можете се определити за магистарски степен, што је први степен дипломске студије прије доктората. За оне који траже виши ниво знања у одређеном предмету или области од интереса.

Шта је Мастер у Мултимедији? У зависности од програмског фокуса, степен припрема студенте за каријере у дизајну, комуникацији или рачунарству. Заједничка нит је потреба да се разумеју нове информационе технологије и како ефикасно комуницирају идеје и поруке кроз медијум. Дизајн курсева може обухватати оглашавање, видео едитинг, дигитални маркетинг и управљање друштвеним медијима. Курсеви комуникације могу укључивати новинарство, маркетинг, оглашавање и аудиовизуелну комуникацију. Рачунарство може покрити пословање, рачунарски инжењеринг, 3Д моделирање и развој веб садржаја.

Научници који се баве студијама за Мастер из Мултимедије, упознају интернет и нове медијске технологије, као и потребне садржаје, посебно видео, аудио и анимацију. Они такође уче како да користе софтвер за уређивање звука, слика или кода и стекну знања потребна за управљање пословима везаним за мултимедију.

Трошкови образовања варирају, зависно од тога која институција и која земља у којој се налази. Програми се углавном одвијају између једне и три године. Потенцијални студенти би требали провести детаљно истраживање о потенцијалним академским програмима прије примјене.

Мастер из Мултимедијског програма припрема ученике са фокусом дизајна за каријере у креирању производа као што су електронски медији, игре и образовне ресурсе. Неке могућности за каријеру укључују дизајнер рачунарске игре, аниматор, визуализатор података, графички дизајнер покрета, дизајнер емитовања и веб дизајнер. Одабир каријере комуникације може укључивати новинаре, маркетиншке комуникације или професионалне оглашиваче или аудиовизуелне комуникаторе. Улоге везане за рачунарство могу укључивати дигиталног продавца, софтверског инжењера, инжењера система, научника података или програмера игара.

Мастер у мултимедијалним програмима доступни су у различитим институцијама широм света, било на универзитету или на мрежи. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.