Keystone logo

5 Master Programi u Žurnalistika i Masovne komunikacije Novinarstvo Istraživačko novinarstvo 2024

Filteri

Filteri

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Žurnalistika i Masovne komunikacije
  • Novinarstvo
  • Istraživačko novinarstvo
Polja studija
  • Žurnalistika i Masovne komunikacije (5)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Master Programi u Žurnalistika i Masovne komunikacije Novinarstvo Istraživačko novinarstvo

Многи ученици факултета одлучују да полажу магистарске студије пошто су добили диплому. Оба мајстора повећавају разумевање студената о одабраној дисциплини и проширују њихову експертизу на терену. Они који желе да се склоне у професију можда желе да размотре магистарску диплому.

Шта је Мастер у истраживачком новинарству? Овакав програм се фокусира на изградњу аспирационог новинарског разумевања како боље управљати истраживањем компликованог вијестима о вијестима. Осим сакупљања и испитивања електрода, интервјуа и информација, програм може упознати и студенте са напорима у истраживачким техникама, укључујући технологију, као што су дронови и начини приче, укључујући подкасте и дигиталне медије.

Дипломанти углавном напуштају програм са снажним истраживачким вештинама. Требало би боље разумеју како извјештавати вијести, укључујући нове медије, и који медији најбоље одговарају одређеној причи о вијестима. Они такође могу развити производне вештине, применљиве на емитовање и дигитално новинарство, омогућавајући им да раде иза камере.

Успоредите школе када тражите прави колеџ. Када студент одлучи да проучава има највећи утицај на трошкове школарине. Јавне и приватне школе се могу значајно разликовати. Време за завршетак предмета може се разликовати. Студенти ванредног времена могу узети више времена од редовног студента. Уопштено говорећи, већина мастер студија траје две године или више како би завршили.

Дипломирани радници могу наћи рад у емитовању, штампању и дигиталним медијима. Популарни професионални наслови су уредник, репортер и продуцент. Неки истраживачки новинари напредују на националним и локалним вијестима на телевизијским и кабелским станицама. Други могу своје вештине претворити у документарну продукцију и продукцију, постати редитељи или сценаристи. Неки чак могу постати маркетиншки продавци у пословним субјектима, користећи своје вештине да би причали о пословању.

Школе из целог света нуде Мастер студије новинарства. Те исте школе могу такође понудити неколико разреда или диплома на мрежи. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.