Keystone logo

2 Master Programi u Građevinarstvo Električne instalacije 2024

Filteri

Filteri

 • Master
 • MSc
 • MA
 • Građevinarstvo
 • Električne instalacije
Polja studija
 • Građevinarstvo (2)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  Master Programi u Građevinarstvo Električne instalacije

  Šta je Električna instalacija?
  Elektroinstalacijski radovi pokrivaju širok spektar elektrotehničkih zadataka, uključujući ugradnju, popravku i održavanje električnih sistema i opreme. Ovi zadaci se mogu obavljati u domaćim, komercijalnim i industrijskim postavkama. Ovo polje može uključivati rad sa raznim električnim komponentama, kao što su ožičenje, pločice, rasveta i rasklopna postrojenja. Radovi na električnoj instalaciji mogu biti izazovni i nagrađujući. Nudi širok spektar mogućnosti za karijeru za one sa pravim veštinama i kvalifikacijama.

  Zašto je proučavanje Električne instalacije važno?
  Studiranje električne instalacije može biti važno iz više razloga. Može vam pružiti veštine i znanja neophodna za bezbedno i efikasno instaliranje, popravku i održavanje električnih sistema i opreme. Drugo, može vam pomoći da razumete složene funkcionisanje električnih sistema i kako da rešite probleme koji mogu nastati. Konačno, proučavanje električne instalacije vam takođe može omogućiti da razvijete razumevanje najnovijih tehnologija i trendova u elektro industriji, što može biti korisno ako želite da nastavite karijeru na tom polju.

  Koje vrste stepeni postoje u električnoj instalaciji?
  Na raspolaganju je više različitih vrsta diploma električne instalacije, u zavisnosti od vašeg nivoa obrazovanja i iskustva. Ako imate diplomu srednje škole ili ekvivalent, možda ćete moći da nastavi diplomu saradnika u električnoj instalaciji. Za dovršavanje ove vrste stepena obično je potrebno dve godine. Obuhvata osnove električne teorije i prakse. Ako imate diplomu neženje iz drugog polja, možda ćete moći da se bavite master studijama električne instalacije, što može da potraje i do četiri godine. Ova vrsta diplome pruža napredniju obuku iz teorije i prakse električne energije, a može dovesti i do karijere u istraživanju ili nastavi.

  Šta ću studirati tokom diplome električne instalacije?
  Tokom diplome električne instalacije proučavaćete mnoštvo predmeta vezanih za instalaciju, popravku i održavanje električnih sistema i opreme. Ovi subjekti mogu da uključuju električnu teoriju, metode žica, sisteme osvetljenja, prekidače, prekidače za strujna kola i transformatore. Praktično iskustvo steći ćete kroz laboratorijski rad i rad na terenu, što će vam omogućiti da svoje teorijsko znanje uložite u praksu.

  Koje su mogućnosti za karijeru nakon završetka diplome Elektroinstalacija?
  Po završetku diplome elektroinstalacija, postojaće širok spektar mogućnosti za karijeru u oblasti elektrotehnike. Možete naći posao kao električni instalater, tehničar za popravku ili inženjer održavanja u domaćim, komercijalnim ili industrijskim okruženjima. Druga mogućnost je da odaberete da nastavite karijeru u nastavi ili istraživanju. Uz dalju obuku i iskustvo, možda ćete moći da postanete i električni izvođač radova ili menadžer projekta.

  Магистарске је зарадио након ученици заврше диплому програма. Да бисте добили мајстори, обично је потребно да заврши 12 до 18 факултетске курсеве које често укључују завршетак свеобухватне тестове и / или тезу.