Keystone logo

14 Master Programi u Scenska umetnost Pozorišne studije Drama 2024

Filteri

Filteri

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Scenska umetnost
  • Pozorišne studije
  • Drama
Polja studija
  • Scenska umetnost (14)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Master Programi u Scenska umetnost Pozorišne studije Drama

Магистериј представља и препознаје стручност у одређеном академском, научном или умјетничком пољу. Програм развија финије и фокусираније подручје студирања од претходне дипломе, од којих послодавци често вриједно цијене.

Шта је Мастер у драми? Овај програм се фокусира на опремање студената са знањем и праксом неопходном за каријеру у позоришту. Типичан академски курикулум поставља преглед уметничке и педагошке теорије, историјске и савремене. Одатле, студенти могу проучавати културне и образовне контексте извођачких уметности и ангажовати се у релевантним праксама како би побољшали разумевање из прве руке.

У процесу постизања магистра у драми, студенти могу развити критичко размишљање и вештине подучавања како би унапредили своје разумевање и пренели га другима. Програм такође генерално гради културну перспективу у вези с ликовним уметностима и способност за независно истраживање корисно у многим каријерама.

Мастер у драми тражи око две године пуног радног времена, и академске и практичне. Трошкови школарине варирају, тако да ученици треба темељно истражити сваку школу којој су заинтересовани да пронађу информације о очекиваним трошковима.

Најистакнутији циљ дипломца са мастером у драми је улога глумца на сцени или на великом екрану, али вјештине и перспективе развијене кроз зараду у степену добро се посједују другим сродним потезима. Сценаристи и позоришни дизајнери такође раде на позицијама које су уско повезане са централном сценом, као и режисери и кореографи. Неки ученици настављају да раде у пројектима заједничких уметности како за искуство, тако и за допринос њиховој заједници, док други могу своје образовање примијенити као извођаче умјетничких терапеута.

Тражење магистра у драми је вредан корак ка каријери у ликовној уметности. Програми су доступни широм света, а многи су такође на мрежи за студенте који живе у удаљеним подручјима. За више информација потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.