Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite višestruki Master diplome u Administrativno pravo 2023

1 Master Programi u Administrativno pravo 2023

overview

Šta je Administrativno pravo?

Administrativno pravo je telo zakona koje uređuje aktivnosti administrativnih agencija vlade. Akcija vladine agencije može uključivati donošenje pravila, odlučivanje ili sprovođenje određenog regulatornog programa. Administrativno pravo smatra se granom javnog prava.

Kao pravno telo, administrativno pravo se fokusira na procedure i procese koje administrativne agencije koriste za obavljanje svojih funkcija. Takođe obuhvata prava i dužnosti pojedinaca i entiteta koji su u interakciji sa administrativnim agencijama.

Koje su karijere u upravnom pravu?

Postoji mnogo različitih vrsta poslova koji spadaju pod okrilje upravnog prava. Sudije upravnog prava, na primer, predsedaju saslušanjima i donose odluke u upravnim sporovima. Ostali poslovi upravnog prava uključuju analitičare politika, koji razvijaju i procenjuju vladine politike; regulatorni advokati, koji savetuju klijente o tome kako da se pridržavaju vladinih propisa; i lobisti, koji pokušavaju da utiču na vladu u ime svojih klijenata.

Zašto je važno studirati upravno pravo?

Upravno pravo je važno jer reguliše postupke upravnih agencija, koje igraju veliku ulogu u našem svakodnevnom životu. Administrativne agencije su odgovorne za sprovođenje zakona i propisa, i često imaju veliku diskreciju u tome kako to rade. Kao rezultat toga, razumevanje upravnog prava može nam pomoći da razumemo kako ove agencije posluju i koja su naša prava kada komuniciramo sa njima.

Šta ću studirati tokom diplome administrativnog prava?

Da biste stekli diplomu iz upravnog prava, verovatno ćete proučavati teme kao što su ustavno pravo, ugovorno pravo i parnični postupak. Takođe ćete saznati o procedurama i procesima koje administrativne agencije koriste za obavljanje svojih funkcija i steći ćete iskustvo u sprovođenju pravnih istraživanja i pisanju pravnih uputstava.

Магистарске је зарадио након ученици заврше диплому програма. Да бисте добили мајстори, обично је потребно да заврши 12 до 18 факултетске курсеве које често укључују завршетак свеобухватне тестове и / или тезу.

read_more

filters

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Studije prava
  • Studije Administrativnog prava
  • Administrativno pravo
fields_of_study
  • Studije prava (1)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format