Keystone logo

24 Master Programi u Obrazovanje Obrazovna psihologija Školsko savetovanje 2024

Filteri

Filteri

  • Master
  • MSc
  • MA
  • Obrazovanje
  • Obrazovna psihologija
  • Školsko savetovanje
Polja studija
  • Obrazovanje (24)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Master Programi u Obrazovanje Obrazovna psihologija Školsko savetovanje

Магистрирала је постдипломска квалификација која може трајати од једне до четири године до краја. Неки програми захтевају од студената да напишу тезу или полажу квалификациони испит поред попуњавања одређеног броја сати кредитирања. Програми могу бити професионални или истраживачки базирани.

Шта је Мастер у школском савјетовању? Студенти се обично упућују у стратегије за саветовање ученика К-12, школа, породица и заједница. Студенти могу имати часове као што су принципи школског савјетовања, вјештине савјетовања и технике, концепте породичних система, мултикултурално савјетовање, људски раст и развој и психопатија и дијагноза. Појединци у мастер програму имају тенденцију да науче да помогну ученицима свих узраста да се усредсреде на академске, каријере, друштвене и емоционалне развоје, омогућавајући им да постигну успјех у школи и припремају се за вођење испуњавања живота као одраслих.

Постоји много користи за зараду магистра у школском савјетовању. Дипломанти обично развијају одличне вештине слушања. Кроз учење других како се фокусирати на циљеве, они обично покрећу и ове вјештине. Студенти такође могу да стекну искуство рада са појединцима из различитих средина. То им омогућава да буду саосећајна лица која разумеју рад различите заједнице.

Универзитети широм света нуде различите мастер програме, а трошкови могу да варирају на основу времена завршетка и предмета. Контактирајте одређене школе од интереса да питате о очекивањима за школовање.

Магистар у школском савјетовању може припремити студенте за рад као школски савјетници, административни асистенти и друге академске позиције. Неки дипломци настављају каријеру са непрофитним организацијама у којима су у могућности да помогну помоци сиромашној и злостављани дјеци. Дипломци такође могу бити у могућности да се квалификују за каријере као клинички менаџери, социјални радници, ментори или наставници са посебним образовањем. Са малом количином додатних предмета и лиценцирањем, дипломци ће моћи да нађу посао као специјалисти менталног здравља и терапеути менталног здравља.

Магистарски степен саветовања у школи се лако може спроводити у традиционалном окружењу у кампусу или путем програма онлајн студија. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.