Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 3 Master društvenih nauka  (MA) u Istraživačko novinarstvo 2023

3 MA Programi u Istraživačko novinarstvo 2023

Pregled

Диплома магистра, скраћеница МА, је дипломирани дипломант који се обично додјељује након напредног студирања у одређеном пољу. У већини случајева, кандидати су примили диплому из области хуманистичких наука или друштвених наука пре него што се пријављују за програм МА.

Шта је магистар у истраживачком новинарству? Програм овог типа може се фокусирати на писани и усмени израз. Курсеви студија често укључују историју новинарства, технике повезане с њим, и развој истраживачких вјештина. Такође се често фокусира на мултимедијалне аспекте данашње каријере новинарства, омогућавајући студентима да развију способности у штампаним, телевизијским и онлајн медијима. Може бити могуће узети избор који се фокусира на одређеном подручју, као што је новинарство везано за здравље.

Побољшане вештине комуникације постигнуте са овим степеном могу бити од виталног значаја за напредовање у већини каријера. Поред тога, фокус на истраживању може да угости истраживачке способности које могу учинити да она постану вриједнији члан тима. Критично размишљање које долази са одређивањем чињеница које су легитимне и важне може помоћи у истој одлучности на послу.

Трошак за завршетак програма Мастер оф Артс може се разликовати од школе до школе, поготово пошто се вријеме завршетка такође разликује. Важно је обратити пажњу не само на трошкове школарине, већ и на додатне накнаде, јер се често наведени засебно.

Постоји обично доста позиција за дописнике или новинаре не само у високопрофилним новинама, магазинима и телевизији, већ иу мањим публикацијама, локалним телевизијама и радио станицама, као и бројним онлајн локацијама. Могућности могу бити доступне и за односе с јавношћу и стручњаке за корпоративну комуникацију, који обично захтијевају врсте вјештина и способности развијених у том степену.

Диплома магистарских студија може се понудити на мрежи и на кампусима на универзитетима широм света, тако да обично постоји много избора када тражите прави избор за своје потребе. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.

Pročitajte više

Filteri

  • MA
  • Žurnalistika i Masovne komunikacije
  • Novinarstvo
  • Istraživačko novinarstvo
Polja studija
  • Žurnalistika i Masovne komunikacije (3)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije