Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 31 Master društvenih nauka  (MA) u Diplomatija 2023

31 MA Programi u Diplomatija 2023

overview

Мастер оф Артс (МА) је степен који се може зарадила у различитим универзитетима и разних земаља. МА обично фокусира на темама које се односе на хуманистичким наукама, као што су географија, комуникација, ликовну уметност, дипломатије, и још много тога. Студенти се често даје боље могућности за запошљавање са таквом дипломом.

Шта је МА у дипломатији? Као одговор на растућу потражњу за професионалце одлучивања у подешавања владиним, тај степен учи ученике у великом броју специјализованих вештина, нудећи широку базу знања која им омогућава да учествују у решавању многих најтежих светских проблема. Дипломци могу бити позван да помогне различите владе сарађују, смири напетим ситуацијама, и гаје мир. Овај степен има тенденцију да привуче студенте страствене са интересима у различитим али сродних области као што су влада, бизнис, спровођење закона, војска, новинарства, као и непрофитног сектора.Већина програма захтева курсеве из историје, међународних односа, политичких наука, и етику.

Степен у дипломатији нуди многе предности, од којих најмање је број високих плаћају позиција на располагању. Дипломци достигну вештине и знања која ће им омогућити да анализирају широк спектар међународних питања. Стичу увид у глобалним питањима и често преузму активну улогу у дипломатским процесима. Сходно томе, они често налазе у центру међународних збивања у широком опсегу капацитета. Додатни бонус за неке је прилика да путују и искусе друге културе. Студенти у овим програмима често желе да направе разлику у свету.

Многи колеџи и универзитети широм света нуди овај степен у различитим поставкама, укључујући онлајн опције, као и цигле и малтер учионице. Типично, програми покренути између једне и две године.Трошкови могу да варирају од школе до школе, у зависности од ствари као што су географска локација, формат, и да ли је школа јавна или приватна.

Са дипломом у дипломатији, дипломци могу да се квалификују за велики број области владиних и приватног сектора, укључујући међународне трговине, међународних односа и безбедности. Управљање конфликтима, анализу спољна политика, управљање, образовање, и непрофитна рад су неке друге каријере које дипломци могу пронаћи занимљив. Дипломци такође могу наћи успех као приватни консултанти, извођачима, и политичких саветника.

Дипломатије програми могу бити високо конкурентан, тако да је важно да студенти примењује на њиховом пре могуће. Трагање за ваш програм испод и контакт директно Пријем Канцеларија школе по вашем избору попуњавањем олова облику.

read_more

filters

  • MA
  • Društvene nauke
  • Političke nauke
  • Diplomatija
fields_of_study
  • Društvene nauke (31)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format