Keystone logo

5 MA Programi u Studije Humanističkih nauka Arhivističke nauke Bibliotekarstvo 2024

Filteri

Filteri

  • MA
  • Studije Humanističkih nauka
  • Arhivističke nauke
  • Bibliotekarstvo
Polja studija
  • Studije Humanističkih nauka (5)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

MA Programi u Studije Humanističkih nauka Arhivističke nauke Bibliotekarstvo

Мада обично траје само годину и два да заврше, магистарски степен показује разумијевање на високом нивоу субјекта. Мастер из уметности обично означава хуманистичке или умјетничке области у односу на магистар наука.

Шта је МА у библиотечкој науци? Дипломско поље које покрива сакупљање, очување, организацију и ширење медија, библиотечка наука истражује место библиотеке у савременом друштву. Ово може укључивати управљање библиотекама опеке и малтера и информације на мрежи које се односе на њих. Иако архивска наука има тенденцију да буде посебно поље, генерално постоји архивски рад у библиотечкој науци. Подручја нагласка која се могу понудити укључују студије информација, управљање знањем и друштвене медије и комуникације.

Организационе вјештине које сте стекли током вашег програма су од помоћи ако пронађете каријеру у библиотечким службама или на другим местима. Такође можете видјети побољшање комуникацијских и лидерских вештина које су корисне за сваку каријеру.

Ако контактирате финансијску службу институције, можете добити више информација о трошковима програма. У ваш буџет такође треба укључити и друга питања као што су путни трошкови или становање.

Ако сте пратили магистра уметности у библиотечкој науци, вероватно имате интерес да радите директно са библиотеком. Јавне библиотеке су најчешћи послодавци, али можда ћете моћи да пронађете и рад са приватним колекцијама, универзитетским библиотекама или сличним архивама. Предмети које примате у управљању информацијама обично вас квалификују за рад у електронском управљању ресурсима. Дипломирани студенти из ових програма су нашли посао као аналитичари за конкуренцију, консултанти за програм и директори издаваштва.

Ако урадите мало истраживања, можда ћете моћи пронаћи опцију која одговара вашим потребама. Савремени универзитети често допуштају да држите курсеве на мрежи, да похађате наставу непуним радним временом или да наставите са убрзаним током студија. Студирање у иностранству вам такође пружа прилику да научите о другој култури. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.