Keystone logo
Vilnius University

Vilnius University

Vilnius University

Uvod

О нама

Уз подршку социјалних партнера, универзитет образује глобално оријентисане специјалисте који се успешно интегришу у модерну европску заједницу.

 • Универзитет нуди академско окружење усмерено на изврсност у истраживању и настави.

141603_vu-130923.jpg

Мисија

Слобода мишљења и разноврсност мишљења су главне вредности универзитетске заједнице. Јединство истраживања и студија је основни принцип укупне активности Универзитета.

Визија

 • да осигура да уравнотежени развој и интеракција истраживања у хуманистичким, социјалним, физичким, биомедицинским и технолошким наукама остају најистакнутија одлика Универзитета, која га у основи разликује од осталих литванских установа високог образовања и истраживања;
 • да значајно прошири не-узастопне облике и методе флексибилног учења и постане центар непрекидног професионалног усавршавања и целоживотног учења, што игра важну улогу у транзицији земље ка друштву заснованом на знању.

Живећи у Литванији

Трошкови живота

Будите реални док планирате своје трошкове током боравка у Литванији - неопходно је да имате довољно новца за читаво време студирања!

Вероватни месечни трошкови живота наведени су у наставку. Ови трошкови се заснивају на студенту који живи у Вилњусу или Каунасу и нема издржаване породице. Накнаде за школовање, трошкови боравишне дозволе и путовања у вашу земљу нису укључени.

Јавни превоз у Виљнусу

Јавни превоз у Каунасу

Телефон

Клима

Клима Литваније је прелазна између поморске и континенталне. Просечна температура је лети приближно + 20 ° Ц (понекад се повиси и преко + 30 ° Ц), а зими -5 ° Ц (такође може пасти на –15 ° Ц или –20 ° Ц), па будите спремни за промену времена.

Lokacije

 • Vilnius

  3 Universiteto St., , Vilnius

 • Kaunas

  Muitinės gatvė,8, 44280, Kaunas

  • Šiauliai

   84 Vytauto St., LT-76352, , Šiauliai

   Programi

   Pitanja