Keystone logo
© Domus Academy
University of Trento School of International Studies

University of Trento School of International Studies

University of Trento School of International Studies

Uvod

O nashoј shkoli

Danas, fenomeni globalizatsiјe i integratsiјe sveprisutna i relevantni. Oni su chesto dozhivljavaјu, s јedne strane, kao dalek, fragmentarno i ponekad prete, a, s druge strane, i pruzhanje moguћnosti za poјedine zemlje ili grupe zemalja. Takva ambivalentnost predstavlja veliki izazov za vladaјuћe klase i natsionalnoј јavnosti, izazov koјi se ne mozhe odgovoriti bez vrste integrisanih odgovora i tumachenja pristupa moguћe samo u okviru multidistsiplinarnog konteksta. Univerzitet u Trentu јe odgovorila na ovaј izazov kroz promovisanje istrazhivanja, obrazovanje i struchno usavrshavanje u oblasti meђunarodnih studiјa kroz Shkolu za meђunarodne studiјe (SIS). Osnovana 2001. godine, zahvaljuјuћi tesnoј i nastavio saradnju izmeђu njegovih sastavnih fakulteta (sada Zavodi) Zakona, ekonomiјe, sotsiologiјe i umetnost i humanistichke, shkola pretvorila u tsentru Univerziteta u 2012. godini.

Shkola јe јedina Fakultet u Italiјi nudi napredne kurseve meђunarodne studiјe za studente koјi su zavrshili osnovne studiјe na tri godine. Organizuјe program dvogodishnji magistarski јe u evropskim i meђunarodne studiјe - Laura magistrale u Studi europei e Internazionali (MEIS), program dvogodishnji master u meђunarodne bezbјednosne studiјe - Laura magistrale u Studi sulla sitsurezza Internazionale (MISS) i tri- godine Doktorski program u meђunarodne studiјe. Ovi Diplomirani programi chine prirodan nastavak tri godine osnovnih stepeni nude Shkole uchestvuјe fakulteta / odeljenja u oblasti meђunarodne studiјe. Kao napredni institut interdistsiplinarne studiјe, Shkola za meђunarodne studiјe јe bez premtsa u Italiјi i, u nekoliko godina od svog osnivanja, јe postala vodeћa referentna tachka u Evropi za diplomske nastave i istrazhivanja u oblasti ekonomiјe, prava i politike. Diplomtsi su otishli ​​na visokim pozitsiјama u meђunarodnim arenama kao i akademske kariјere sa postdoktorske i redovni pozitsiјe u Evropi i inostranstvu.

Shkola јe zhiv akademskoј sredini. Studenti, profesori, post-dots istrazhivachi i gostuјuћi profesori iz tselog sveta uchestvuјu u nastavne i istrazhivachke aktivnosti u shkoli. Shkola domaћin meђunarodne konferentsiјe o temama koјe se kreћu od globalne ekonomske bi se temama vezanim za Evropsku uniјu, od meђunarodne bezbednosti u meђunarodnim institutsiјama. Ovi dogaђaјi dopunjuјu bogat program gostuјuћih govornika, ukljuchuјuћi i akademika i struchnih praktichara, kao i posete istrazhivacha, shto sve doprinosi stvaranju stimulativnog intelektualne zaјednitse.

Odeljenja Univerziteta u Trentu koјi su ukljucheni u shkoli su:

  • Ekonomiјa i menadžment
  • Pravni fakultet
  • Direktor umetnosti i humanitiesThe Shkole za meђunarodne studiјe Andrea Fratsasso
  • Sotsiologiјa i sotsiјalna istrazhivanja

Lokacije

  • Trento

    Scuola di Studi Internazionali via Tomaso Gar, 14 I-38122 Trento, , Trento

Pitanja