Keystone logo
University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

Uvod

University of the Arts Helsinki (Униартс Хелсинки) пружа највиши ниво образовања у области музике, ликовне уметности, позоришта, писања и плеса у Финској. Униартс Хелсинки је међународна претеча у образовању и истраживању у области уметности и јача улогу уметности као силе која реформише друштво. Основан 2013. године, Униартс Хелсинки се састоји од Академије лепих уметности, Академије Сибелијус и Позоришне академије.

Ми смо отворено место сусрета уметности и критична универзитетска заједница за смеле реформаторе и стручњаке за традицију, са седиштем на Академији лепих уметности, Академији Сибелиус и Позоришној академији.

Образовање и истраживање светске класе

Сибелиус академија Униартс Хелсинки заузела је 25. место у области извођачких уметности на КС Ворлд Университи Ранкингс 2023. Рангирање је објављено седми пут 2023. године, а Сибелиус академија се налази међу најбољим универзитетима од прве године рангирања.

Одличне повратне информације од ученика. Ми смо најтраженије место за студирање у Финској: око 8 процената наших кандидата је примљено као студенти.

Према анкетама, наши дипломци, мастер и докторске студије задовољни су садржајем и квалитетом свог образовања, интеракцијом са наставницима и доступним ресурсима и услугама. Резултати су засновани на анкетама дипломираних студената и анкетама о праћењу каријере које су спроведене 2021. године.

Дипломирани студенти 2018. године откривају да Униартс Хелсинки пружа висококвалитетну наставу. Магистрирани студенти из 2013. године и докторанди из 2015. године сматрају да их је њихова диплома Униартс Хелсинки добро припремила за професионални живот.

Позитивне критике студената на размени. И наши студенти на размени су били веома задовољни својим студијама, а универзитет је добио признање за студентску праксу размене. Ове повратне информације су прикупљене у периоду 2016-2017 од студената који су учествовали у програму Ерасмус размене.

Униартс Хелсинки је изабран за национални универзитет најбоље праксе када је у питању мобилност Ерасмус. Дошло је до значајног повећања броја студената на размени који се пријављују за студирање музике, посебно.

Ревидирани систем квалитета. Униартс Хелсинки користи систем квалитета који нам помаже да осигурамо висок квалитет нашег пословања.

Ревизија система је извршена 2018. Добили смо посебно позитивне критике за приступ који се заснива на стварној вредности и који је усредсређен на студенте који усвајамо у свом пословању. Образовање које нудимо има снажну везу са радним животом, а наши бивши студенти укључени су у развој нашег образовања.

Statistika

 • Studies
 • Broј uchenika: 1.923 uchenika (2023.)
 • Broј zavrshenih diploma: 189 diplomskih, 320 magistarskih, 11 doktorskih (2023)
 • Broј priјavljenih: 5.337 aplikanata, 337 primljenih kao studenti. (2023)
 • Rangiranje univerziteta: Naјvisha rangiranja po predmetima za University of the Arts Helsinki ukljuchuјu 12. mesto Akademiјe Sibelius u oblasti muzike i 13. mesto u izvoђachkim umetnostima. Pored toga, univerzitet se svrstao meђu 200 naјboljih u oblasti umetnosti i dizaјna.
 • Meђunarodni studenti: 18% studenata osnovnih i magistarskih studiјa i 21% studenata doktorskih studiјa dolazi izvan Finske (2023.)

Research

 • Amount of external research funding: 1.2 million euros (in 2022)
 • Number of researchers: 20 researchers (Academy of Finland research fellow, researcher, postdoctoral research fellow, university researcher), 219 doctoral candidates. In addition, part of our 63 professors carry out research. (2022)

Personnel

 • Broј zaposlenih: 764 zaposlenih sa punim radnim vremenom (2023.)
 • International staff: 12% of the teaching and research staff come from outside of Finland (in 2022)

  Karakteristike kampusa

  Uniarts Helsinki ima dva kampusa u Helsinkiju - Sornainen, i Toolo - a posluje i u Seinajoki i Kuopio.

  Toolo Campus

  Nastava objekti i performanse mesta za muziku se nalazi pre svega na Uniarts Helsinki je Toolo Campus. Zgrade se nalaze u srcu Helsinkija.

  Objekti (Helsinški muzički centar, zgrada N i zgrada R) pružaju nekoliko prostorija za vežbanje i učionica u centru grada Helsinkija, posebno za studente Sibelius Akademije Uniarts Helsinkija.

  Helsinški muzički centar i zgrade na Nervanderinkatu i Pohjoinen Rautatienkatu imaju hale za razne namene, kao i radne objekte za osoblje Uniarts Helsinkija.

  Saznajte više o našem Toolo kampusu na našoj veb stranici.

  Sernäinen Campus

  Sornanen Campus u centralnom Helsinkiju nudi inspirativno okruženje za učenje, posebno za studente likovnih umetnosti, pozorišta i plesa.

  Zgrada Kookosa, u kojoj se nalazi Pozorišna akademija, pruža sadržaje, posebno za studente plesa i pozorišta. U zgradi Milli, koja je završena 2021. godine, nalaze se studenti likovnih umetnosti, osvetljenja i dizajna zvuka i dizajna za scenske umetnosti. Tu je i dobro snabdevena biblioteka i studentski restoran u kampusu Sornainen.

  Saznajte više o kampusu Hornainen na našoj veb stranici.

   Lokacije

   • Helsinki

    Töölönkatu, 3, 00100, Helsinki

   • Helsinki

    Sörnäisten rantatie 19, 00530, Helsinki

    Pitanja