Keystone logo
© University of Arts Helsinki
University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

Uvod

TheUniversity of the Arts Helsinki (Uniarts Helsinki) pruža najviši nivo obrazovanja u muzici, likovnoj umetnosti, pozorištu i plesu u Finskoj. Uniarts Helsinki je međunarodna preteča u obrazovanju i istraživanju u oblasti umetnosti i jača ulogu umetnosti kao sile koja reformiše društvo. Osnovana 2013. godine, Uniarts Helsinki sastoji se od Akademije likovnih umetnosti, Sibelius akademije i Pozorišne akademije.

Mi smo otvoreno mesto okupljanja umetnosti i kritička univerzitetska zajednica za smele reformatore i stručnjake tradicije, sa sedištem na Akademiji likovnih umetnosti, Sibelius Akademiji i Pozorišnoj akademiji.

Obrazovanje i istraživanje svetske klase

Sibelius Akademija Uniarts Helsinkija plasirala je 22. mesto u oblasti izvođačkih umetnosti na KS Vorld Universiti Rankings 2022. Rangiranje je sedmi put objavljen 2022. godine, a Sibelius akademija se od prve godine rangiranja plasirala među vrhunske univerzitete.

Odlične povratne informacije od studenata. Mi smo najtraženije mesto za studiranje u Finskoj: oko 8 procenata naših kandidata primljeno je kao studenti.

Prema anketama, naši diplomirani, magistarski i doktorski studenti zadovoljni su sadržajem i kvalitetom svog obrazovanja, interakcijom sa nastavnicima i raspoloživim resursima i uslugama. Rezultati se zasnivaju na diplomiranim anketama diplomiranih studija i anketama praćenja karijere sprovedenim 2021. godine.

Bachelors koji su diplomirali 2018. godine smatraju da Uniarts Helsinki pruža kvalitetnu nastavu. Diplomirani magistri iz 2013. i doktorski diplomci iz 2015. godine smatraju da je njihov Uniarts Helsinki stepen ih je dobro pripremljen za profesionalni život.

Pozitivne kritike studenata razmene. Naši studenti razmene, takođe, bili su veoma zadovoljni svojim studijama, a univerzitet je dobio priznanje za svoje razmene studentske prakse. Ove povratne informacije su prikupljene u periodu 2016—2017 od studenata koji su učestvovali u programu razmene Erasmus.

Uniarts Helsinki je izabran kao nacionalni Univerzitet najbolje prakse kada je u pitanju Erasmus mobilnost. Došlo je do značajnog povećanja broja studenata razmene koji se posebno prijavljuju za studiranje muzike.

Revidirani sistem kvaliteta. Uniarts Helsinki koristi sistem kvaliteta koji nam pomaže da osiguramo visok kvalitet našeg poslovanja.

Sistem je revidiran 2018. godine. Dobili smo posebno pozitivne kritike za istinski pristup zasnovan na vrednosti i usmjeren na studente koji usvajamo u našim operacijama. Obrazovanje koje nudimo ima snažnu vezu sa radnim životom, a naši alumni su uključeni u razvoj našeg obrazovanja.

Statistika

Studije

 • Broj učenika: 1.958 učenika (2021. godine)
 • Broj završenih diploma: 278 magistarskih studija, 203 diploma, 13 doktorskih studija (2021. godine)
 • Broj kandidata: 4.887 kandidata, 322 primljena kao studenti (2021. godine)
 • Univerzitetska rang lista: 22. mesto za Uniarts Helsinkiju Sibelius Akademiju u oblasti scenskih umetnosti na KS Vorld Universiti Rankings 2022.
 • Međunarodni studenti: 17% studenata diplomiranja i magistarskih studija i 20% doktoranata dolazi izvan Finske (2021. godine)

Istraživanje

 • Iznos spoljnog finansiranja istraživanja: 1,3 miliona evra (2021. godine)
 • Broj istraživača: 65 profesora (uključujući gostujuće profesore), 19 istraživača (Akademija Finske istraživač, istraživač, postdoktorski istraživač, univerzitetski istraživač), 209 doktorskih kandidata (2021. godine)
 • Broj publikacija: 122 recenzirana naučna članka, 85 drugih naučnih publikacija (2021. godine)

Osoblje

 • Broj zaposlenih: 773 ekvivalenta sa punim radnim vremenom (2021. godine)
 • Međunarodno osoblje: 12% nastavnog i istraživačkog osoblja dolazi izvan Finske (2021. godine)

  Karakteristike kampusa

  Uniarts Helsinki ima dva kampusa u Helsinkiju - Sornainen, i Toolo - a posluje i u Seinajoki i Kuopio.

  Toolo Campus

  Nastava objekti i performanse mesta za muziku se nalazi pre svega na Uniarts Helsinki je Toolo Campus. Zgrade se nalaze u srcu Helsinkija.

  Objekti (Helsinški muzički centar, zgrada N i zgrada R) pružaju nekoliko prostorija za vežbanje i učionica u centru grada Helsinkija, posebno za studente Sibelius Akademije Uniarts Helsinkija.

  Helsinški muzički centar i zgrade na Nervanderinkatu i Pohjoinen Rautatienkatu imaju hale za razne namene, kao i radne objekte za osoblje Uniarts Helsinkija.

  Saznajte više o našem Toolo kampusu na našoj veb stranici.

  Sernäinen Campus

  Sornanen Campus u centralnom Helsinkiju nudi inspirativno okruženje za učenje, posebno za studente likovnih umetnosti, pozorišta i plesa.

  Zgrada Kookosa, u kojoj se nalazi Pozorišna akademija, pruža sadržaje, posebno za studente plesa i pozorišta. U zgradi Milli, koja je završena 2021. godine, nalaze se studenti likovnih umetnosti, osvetljenja i dizajna zvuka i dizajna za scenske umetnosti. Tu je i dobro snabdevena biblioteka i studentski restoran u kampusu Sornainen.

  Saznajte više o kampusu Hornainen na našoj veb stranici.

   Lokacije

   • Helsinki

    Töölönkatu, 3, 00100, Helsinki

   • Helsinki

    Sörnäisten rantatie 19, 00530, Helsinki

    Pitanja