Keystone logo
University of Sussex Магистрирао геополитику и међународне послове
University of Sussex

Магистрирао геополитику и међународне послове

Brighton, Уједињено Краљевство

1 Years

Engleski

Redovne studije, Fleksibilno vreme

01 Sep 2024*

Sep 2024

GBP 10.500 / per year **

Na kampusu

* УК

** 10.500 фунти годишње за студенте са пуним радним временом, Каналска острва и Острво Ман | 21.500 фунти годишње за редовне међународне студенте

Uvod

У данашњем свету интензивних и растућих тензија великих сила, поново се јавља интересовање за геополитичке наративе. Како се формира нова геополитика мултиполарног светског поретка у настајању? Како изгледа повратак политици великих сила?

На овом МА, научићете о:

  • успон нових великих сила, посебно Кине
  • поновно појављивање Русије као актера који изазива либерални поредак којим доминира Запад у контексту тренутне украјинске кризе
  • дебата о великој америчкој стратегији и паду, и померање ка економској моћи даље од Запада
  • изазове британској спољној политици у свету после Брегзита.

Постављени у различите географске контексте, такође ћете истражити низ безбедносних питања. Стећи ћете напредно разумевање безбедносних тема и нових безбедносних изазова који су се појавили.

Бићете смештени у Школи за глобалне студије. Обједињујемо антропологију, развојне студије, географију и међународне односе. Ваше подучавање је подржано препознатљивим програмом догађаја и интердисциплинарном истраживачком снагом у нашој школи. Домаћини смо:

  • Центар за истраживање сукоба и безбедности у Сасексу
  • Центар за напредну међународну теорију
  • Центар за глобалну политичку економију.

Учићете са студентима из целог света, из различитих академских дисциплина и са широким спектром стручних знања. Имаћете користи од наших чврстих радних односа са бившим студентима, сарадницима и партнерским организацијама широм света. Студирање у таквом интердисциплинарном и интеркултуралном окружењу је одлична припрема за ваше будуће радно окружење. Када дипломирате, имаћете стручност и културну позадину која је потребна за многе послове данас.

Prijem

Stipendije i finansiranje

Nastavni plan i program

Program Školarina

Mogućnosti za karijeru

O školi

Chat with students

Pitanja