Keystone logo
University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

Uvod

O Univerzitetu

Osnovan 2003. godine, Univerzitet u Luksemburgu je jedini javni univerzitet Velikog vojvodstva Luksemburg. Višejezična, međunarodna i istraživački orijentisana, takođe je moderna institucija sa ličnom atmosferom.

O nama

• Osnovana 2003. godine

• Višejezični, međunarodni, istraživački orijentisani

• 850 stručnih stručnjaka (naučno i istraživačko osoblje) podržava 250 profesora, docenta i predavača u njihovoj nastavi

• Blizu evropskih institucija i luksemburškog finansijskog centra

Dobrodošli na Prirodno-matematički fakultet, Tehnologija i medicina (FSTM)

Fakultet za nauku, Tehnologija i medicina (FSTM) doprinosi multidisciplinarnu ekspertizu u oblastima matematike, Fizika, Inženjering, Computer Science and Life Sciences. Kroz svoju dvostruku misiju nastave i istraživanja, FSTM nastoji da stvori i širi znanje i obučava nove generacije odgovornih građana, kako bi bolje razumeo, objasnio i unapredio društvo i okruženje u kojem živimo.

Studiranje na FSTM

Preko 2000 učenika upisano je u 8 prvostupnika, 18 magistara, 1 doktorsku školu i programe doživotnog učenja. Studenti su mentorisani od strane tima 80 međunarodnih i renomiranih profesora i viših predavača. FSTM nudi odlično radno okruženje i mogućnosti za višejezične i male grupne kurseve, rano uključivanje u istraživačke projekte i bliske veze sa institucijama i industrijama.

Istraživanje na FSTM

Sastoji se od 5 odeljenja, FSTM učestvuje u vrhunskoj nauci i inovacijama u saradnji sa lokalnim i međunarodnim partnerima. Više od 270 profesora, postdoktora, doktorskih studija, naučnog i tehničkog osoblja sprovode interdisciplinarna istraživanja u dinamičnom, povoljnom i višejezičnom okruženju.

Lokacije

 • Esch-sur-Alzette

  2, avenue de l'Université, L-4365 Esch-sur-Alzette, 4365, Esch-sur-Alzette

  • Luxembourg City

   162a, avenue de la Faïencerie, L-1511 Luxembourg, 1511, Luxembourg City

   Pitanja