Keystone logo
University of Jyväskylä Magistar nauka u nanoznanosti
University of Jyväskylä

Magistar nauka u nanoznanosti

Jyväskylän yliopisto, Финска

2 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12.000 / per year

Na kampusu

Uvod

Nanoznanost je fascinantna kombinacija fizike, hemije i biologije. Istraživanje u Nanoznanost Centru (NSC), JYU obuhvata i eksperimentalno i teorijsko istraživanje molekula, materijala i struktura u skali od 1—100 nanometara tj. veličine jednog molekula.

Nanoznanost utiče na mnoge tehnološke oblasti od biotehnologije do kvantne tehnologije, tako da postoji sve veća potreba za multidisciplinarnim stručnjacima u nanoznanstvenim istraživanjima i razvoju. U programu magistarskih studija u nanoznanosti koristićete visokotehnološke metode i instrumente. Vi ćete, na primer, da nauče karakterišu i kontrolišu pojedinačne molekule, proizvode materijale u nanoskalama, i da ih modifikuju u funkcionalne uređaje.

Kandidati sa diplomom iz nanoznanosti, fizike, hemije, ćelijske i molekularne biologije ili druge relevantne oblasti mogu se prijaviti za magistarski program u nanoznanosti. Multidisciplinarni nastavni plan i program sastoji se od fizike, hemije, ćelijske i molekularne biologije i specijalizovanih kurseva nanoznanost.

Prijem

Nastavni plan i program

Ishod programa

Mogućnosti za karijeru

Izjave studenata

O školi

Pitanja