Keystone logo
University of Groningen Магистар геополитике и повезивања
University of Groningen

Магистар геополитике и повезивања

Groningen, Холандија

1 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.314 / per year *

Na kampusu

* Студенти из ЕУ / ЕЕА: 2168 € | студенти који нису из ЕУ / ЕЕА: 14300 €

Uvod

Шта можемо научити о томе како покушаји стварања реда у свету имају везе са тим како су ствари повезане и одвојене?

Како то да се национализми и идентитети, економски системи, идеологије, неједнакости, еколошка и здравствена питања, као и системи веровања, користе за повезивање и раздвајање људи, идеја и места стварајући (нову) геополитичку стварност?

У овом тексту упознаћете се са новим приступом, који су развили и водили колеге из Гронингена, да бисте геополитику разумели као ефекат повезивања. Научићете како су и какви су простори, резултат повезивања (стратешки или не), многих горе поменутих проблема. Ослањајући се на историјске и савремене студије случаја и проблеме, развићете јединствене аналитичке вештине да на време приступите било ком геополитичком питању.

Нека питања инспирисана овим приступом су, на пример, како су Сједињене Државе покушале да промене услове под којима се повезују са светом у покушају да форсирају другачији геополитички контекст? Како Кина ресетује услове за своју глобалну повезаност путем својих иницијатива (и) за појас и пут? Како Европска унија покушава да развије еколошку агенду како би повезала своје чланице и створила своју геополитичку пројекцију у свету? Како актери у глобалном царству изазивају или имају користи од ових геополитичких тежњи? Како одређени људи и региони одабиру и одабрали су да се геополитички одвоје од глобалних дизајна?

Методолошки ћете научити како нас сукоби и ратови, пандемије и еколошке катастрофе, економске и финансијске кризе, системски инфраструктурни кварови и различити облици радикализма упозоравају на неуспех повезивања и појаву нових и како те везе можете користити за разумети и теоретизовати свет који се стално појављује. Научићете како су геополитички дизајни временом настали као резултат стратешког повезивања сложених питања и интереса и како су такви дизајни настали креативним размишљањем о простору и моћи.

Зашто студирати овај програм у Гронингену?

Стаза Г&Ц:

  • Омогућује дизајнирање студијског програма прилагођеног вашим потребама и интересовањима.
  • Нуди наставни план и програм усмјерен на истраживање и предаје предано особље.
  • Укључује пласман који се изврсно припрема за тржиште рада.
  • Омогућује вам профил оријентисан ка истраживању који вас чини погодним за учешће у истраживачком магистру и / или докторатима. трацк.
  • Уграђен је у универзитет који пружа истинско међународно окружење у блиставом граду Гронингену.

Истраживање

Истраживање председавајуће групе за историју и теорију међународних односа врти се око два преклапајућа поља: Начини образложења о поретку, моћи и управљању; и Политика глобалних повезивања. Заједничка им је брига око разумевања доношења наредби управљања, као и унапређења и усавршавања традиционалних и алтернативних методолошких приступа проучавању историје и теорије међународних односа, као што је Историјска епистемологија.

Nastavni plan i program

Prijem

Program Školarina

Mogućnosti za karijeru

O školi

Chat with students

Pitanja