Keystone logo
University of Groningen Магистар астрономије
University of Groningen

Магистар астрономије

Groningen, Холандија

2 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.314 / per year *

Na kampusu

* Студенти из ЕУ / ЕЕА: 2143 € годишње. Студенти који нису из ЕУ / ЕЕА: 17500 €

Uvod

University of Groningen" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/42/42113_rsz_ma-astronomy.png" alt="University of Groningen" />

Магистериј из астрономије је улаз у широк свет науке и технологије.

Студенте обучавају астрономи са светски познатог астрономског института Каптеин, центра који води у астрономска истраживања формирања и еволуције галаксија, космологије, формирања звезда и планета, неутронских звезда и црних рупа.

Двогодишњи курикулум магистарског студија може се прилагодити према вашим интересима и способностима. Широк опсег опција укључује могућност усредсређивања на астрономију, теоријску астрономију, астрономску инструментацију и информатику, науку података или астрономску наставу.

Холандски дипломирани астрономи уопште и дипломирани Каптеини, имају одличне изгледе за каријеру, унутар и изван науке. Мастер програм у Гронингену рангиран је као најбољи степен у Холандији (од стране „Кеузегиди“). Објекти се рангирају као изванредни, док су квалитет предавача, истраживачка компонента као и припрема за стручно подручје путем нпр. Стажирања оцењени као веома добри.

Да би студентима омогућио да стекну додатна искуства у пословању и економији, као и да прате стажирање предузећа, дизајниран је посебан мастер профил "Бизнис и политика".

Зашто студирати овај програм у Гронингену?

 • Добитник награде „Најбоље оцењени програм“ (Водич за високо образовање 2017)
 • Блиска веза са АСТРОН-ом и СРОН-ом
 • Могућа је специјализација инструментације и информатике
 • Одлични садржаји
 • Међународно и живо истраживачко окружење
 • Наш факултет је дом добитника Нобелове награде за хемију за 2016. годину, Бен Феринга, и добитника Нобелове награде за физику, Фритса Зернике

Програм

Курикулум

Двогодишњи програм; кредита годишње: 60 ЕЦТС; већина курсева је 5 ЕЦТС.

Студирати у иностранству

 • Препоручује се студија у иностранству
 • У просеку 20 недеља
 • Максимално 60 ЕК

Размена: Сви наши научни и инжењерски програми нуде могућности студирања у иностранству на више партнерских институција. Наши партнери укључују топ 100 универзитета у Европи (на пример у Немачкој, Великој Британији и Шведској) и САД, Кини, Југоисточној Азији и Јужној Америци. Наши програми размене имају уобичајено трајање једног семестра и рачунају се до завршног степена.

Услови за упис

Захтеви за пријем

Холандска диплома

Специфични захтеви Више информација
Претходно образовање

Диплома из астрономије; могући упис на диплому из физике или примењене физике.

Међународна диплома

Специфични захтеви Више информација
Додатни предмет

Канцеларија за пријем ће саветовати Прихватни одбор о вашој пријави, након чега ће одбор одлучити да ли испуњавате услове за пријем у погледу општег нивоа претходног образовања и специфичних позадинских знања. Пријаве се оцењују континуирано. Не морате чекати да дођете до крајњег рока за пријаву.

Претходно образовање

Барем диплому из астрономије; о пријему се одлучује од случаја до случаја за кандидате који имају најмање диплому из физике или примењене физике.

Захтеви језика

Испит Минимални резултат
ИЕЛТС укупни бенд 6.5
ТОЕФЛ на папиру 580
ТОЕФЛ базирана на рачунару 237
Интернет базиран на ТОЕФЛ-у 92

Рокови пријаве

Тип ученика Рок Почетни курс
Холандски студенти

15. октобра 2020

01. мај 2021

15. октобра 2021

01. фебруара 2021

01. септембра 2021

01. фебруара 2022

ЕУ / ЕЕА студенти

15. октобра 2020

01. мај 2021

15. октобра 2021

01. фебруара 2021

01. септембра 2021

01. фебруара 2022

студенти који нису из ЕУ / ЕЕА

15. октобра 2020

01. мај 2021

15. октобра 2021

01. фебруара 2021

01. септембра 2021

01. фебруара 2022

Школарина

Националност Година Надокнада Програмски образац
ЕУ / ЕЕА 2020-2021 € 2143 пуно време
не-ЕУ / ЕЕА 2020-2021 € 17500 пуно време

Стварање нових радних мјеста

Циљ магистарског програма Гронинген је да студентима пружи најбољу прилику за учешће у великим европским или глобалним астрономским истраживачким пројектима, на докторатима. програмима и у професијама које се баве астрономском инструментацијом и информатиком.

Иако је мастер програм из астрономије првенствено усмјерен на обучавање истраживача, значајан број дипломираних студената успјешно проналази посао у јавном или приватном сектору. Дипломирани астрономи су добро обучени решиоци проблема, стручно оспособљени не само у астрономији, већ и у физици, математици, ИТ и рачунарским наукама.

Примјери посла

 • Др. Истраживачка позиција
 • Учествујте у астрономским истраживачким пројектима
 • Професије које се баве астрономском инструментацијом и информатиком

Истраживање

Блиска веза са два главна астрономска темеља

Истраживачки рад се врши у оквиру једне од истраживачких група Астрономског института Каптеин, под надзором особља астронома. Особље Каптеина укључено је у посматрачка и теоријска истраживања која се баве:

 • Активни галактички нуклеи и квазари
 • Козмологија и велика структура свемира
 • Формирање, еволуција и структура галаксија
 • Високоенергетска астрофизика: Неутронске звезде и црне рупе
 • Инструментатион
 • Формирање звезда и планета и међузвездни медијум галаксија
 • Виртуелни опсерваториј и астрономски центри података

Астрономски институт Каптеин користи најсавременију инструментацију на терену и у свемиру, као и најсавременије рачунарске уређаје. Особље Каптеина укључено је у операцију, као и у планирању и изградњи великих напора за астрономске инструменте, поново на терену и у свемиру. Студенти мастер студија на Астрономском институту Каптеин раде у истраживачким групама које тренутно обликују астрономију и астрофизику 21. века. Каптеински институт има блиске везе са две главне националне фондације које се баве астрономским инструментима: АСТРОН и СРОН.

АСТРОН, Холандска фондација за истраживање астрономије, пружа објекте за праћење на линији низоземских астронома и астронома широм света широм широког спектра фреквенција и технологија. АСТРОН управља телескопом за синтезу радио Вестерборк-а, једним од највећих на свету и нуди снажан програм развоја технологије који обухвата и иновативну инструментацију за постојеће телескопе и нове технологије за будуће објекте. Потоњи укључују нови, револуционарни низ нискофреквентни низ ЛОФАР и АПЕРТИФ антенски низ, којим ће управљати АСТРОН заједно са алт = "Универзитетом из Гронингена. АСТРОН и његови објекти налазе се на само сат времена вожње од Гронингена.

СРОН је национални центар експертизе за развој и експлоатацију сателитских инструмената за астрофизичка и земаљска оријентисана истраживања. Нискоенергетска астрофизичка грана СРОН-а (инфрацрвена и субмилиметарска инструментација и техника) домаћин је алт = "Универзитета у Гронингену. Научна открића и развој инструментације иду руку под руку као резултат повезаности Каптеиновог астрономског института-СРОН Гронинген (ИРАС, ИСО, Херсцхел Спаце Обсерватори, само да споменемо неколико успешних мисија). Укратко, комбинација коју нуди алт = "Универзитет у Гронингену и Институти АСТРОН и СРОН јединствена је у свету.

Nastavni plan i program

Prijem

Program Školarina

Mogućnosti za karijeru

O školi

Chat with students

Pitanja