Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Uvod

University of Groningen

TheUniversity of Groningen je top 100 istraživački univerzitet sa globalnim izgledima. Trenutno smo rangirani 75. na rang listi Times Higher Education i nudimo preko 30 programa Bachelor engleskog jezika i preko 125 Master programa. Osnovan 1614. godine, univerzitet je jedan od najstarijih istraživačkih univerziteta u Holandiji. Mi smo zaista međunarodni univerzitet, sa preko 36,000 studenti i 9,000 međunarodni studenti iz preko 120 različitih nacionalnosti.

Zašto izabrati Groningen?

Vrhunsko obrazovanje:University of Groningen nudi širok spektar zanimljivih, visoko cenjenih studijskih programa. Kao student, dobićete visokokvalitetni nadzor i imati mnogo opcija koje možete izabrati. NagrađenUniversity of Groningen je etiketom kvaliteta „Najbolji tradicionalni univerzitet u Holandiji“.

Vrhunska istraživanja: mi smo među vrhunskim istraživačkim univerzitetima u Evropi. 2016. godine naš profesor Ben Feringa osvojio je Nobelovu nagradu za hemiju. Univerzitet sprovodi revolucionarna i društveno relevantna istraživanja i naše istraživanje gradi mostove između disciplina.

Živahan studentski život: Groningen je živopisan studentski grad. Njeno stanovništvo ima najnižu prosečnu starost u Holandiji. Jedan od četiri od 200.000 stanovnika je student. Studenti se mogu videti svuda: studiranje u parku, uživanje u noćnom životu i rad na raznim honorarnim poslovima. Groningen je siguran i zelen grad za život i izabran je kao jedan od najsrećnijih gradova u Evropi.

400 godina reputacije:University of Groningen Ima bogatu istoriju i odličnu reputaciju. Mnogi veoma talentovani ljudi u raznim disciplinama su studirali ili radili na univerzitetu tokom 400 godina svog postojanja, uključujući četiri dobitnika Nobelove nagrade, prvu studenticu Univerziteta u Holandiji, prvu žensku predavačicu, prvu holandsku astronautu i prvu predsednicu Evropske banke.

Zaista međunarodno: Poznati smo po našoj velikoj međunarodnoj zajednici. Skoro 6.000 međunarodni studenti studiraju u Groningenu godišnje iz preko 120 zemalja. Živjeti u Groningenu bez govora holandskog nije problem; moći ćete da naručite hranu, kupujete odeću, pa čak i da pohađate sportske časove na engleskom jeziku. University of GroningenIma jake međunarodne veze, što znači da lako možete provesti deo diplome studira u inostranstvu. Takođe nudimo nekoliko jedinstvenih međunarodnih master programa u saradnji sa drugim velikim evropskim univerzitetima.

Bachelor programi

Nudimo preko 30 English-učio Bachelor programa. Devet naših Bachelor programa nagrađeno je etiketom" kvaliteta programa" Top Degree.

Magistarski programi

TrenutnoUniversity of Groningen nudi preko 125 Master programa engleskog jezika, od kojih je 18 ocenjeno kao „Najbolje ocenjeni program“ u Holandiji.

Fakulteti

Istraživanje i obrazovanje naUniversity of Groningen organizuju se u okviru 11 različitih fakulteta. Ovi fakulteti su:

Ekonomski fakultet
Fakultet bihevioralnih i društvenih nauka
Fakultet Bogoslovsko-religijskih studija

Fakultet umetnosti
Fakultet medicinskih nauka Pravni
fakultet prostornih nauka
Filozofski fakultet
Fakulteta za nauku i inženjerstvo
Univerzitet College Groningen
Campus Frislân

Stipendije i finansiranje

Univerzitet јe posveћen priznavanju izvrsnosti u akademskom postignuћu nudeћi broјne stipendiјe za meђunarodne studente i istrazhivache. Nekoliko stipendiјa јe dostupno za meђunarodne studente koјi su motivisani da studiraјu diplomske, magistarske i doktorske studiјe. programe, kao i za razmene, kratke kurseve i istrazhivachke boravke na nashem univerzitetu.

Rangiranje

University of Groningen

Uslovi za prijem u program

Pokazhite svoјu posveћenost i spremnost da uspete u poslovnoј shkoli polaganjem GMAT ispita – naјcheshћe korishћenog ispita za priјem koјi meri vashe veshtine kritichkog razmishljanja i rasuђivanja.

Preuzmite GMAT mini kviz da biste razumeli pitanja koјa ћete naћi na ispitu.

Lokacije

 • Groningen

  University of Groningen PO Box 72

  • Leeuwarden

   Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

   Pitanja