Keystone logo
University of Eastern Finland

University of Eastern Finland

University of Eastern Finland

Uvod

Velcome to theUniversity of Eastern Finland!

University of Eastern Finland(UEF) je najmultidisciplinarniji univerzitet u Finskoj. Naš visoki standard interdisciplinarnog istraživanja i obrazovanja odgovara globalnim izazovima i gradi održivu budućnost. Naše istraživanje je rangirano među najboljima na svetu u nekoliko oblasti. Nudimo obrazovanje u skoro 100 glavnih predmeta i obučavamo stručnjake za sutrašnje promenljive potrebe tržišta rada.

Naše profilne oblasti u istraživanju i obrazovanju su:

-Starenje, način života i zdravlje

-Promena životne sredine i održivo korišćenje prirodnih resursa

-Kulturni susreti, mobilnosti i granice

-Diverzifikovanje učenja i interakcije

Mi smo traženo mesto za učenje, zahvaljujući našoj nastavi zasnovanoj na najnovijim istraživanjima i našoj raznolikoj akademskoj ponudi, kao i našim fleksibilnim mogućnostima studiranja i našem izboru manjih predmeta koji su slobodno dostupni studentima. Mi smo pionir kontinuiranog učenja.

Studenti, procesi učenja na visokom nivou i dobrobit učenika stoje u srži naših aktivnosti. Našim studentima nudimo inspirativna, otvorena i kontinuirano razvijuća okruženja za učenje: udobna rešenja za objekte i moderna digitalna okruženja podržavaju učenje.

U UEF-u takođe imamo široke međunarodne odnose i uključeni smo u nekoliko međunarodnih mreža kao naše nastavno i istraživačko osoblje, a studenti učestvuju u različitim programima. Pored toga, zaključili smo bilateralne sporazume o saradnji sa oko 100 međunarodnih univerziteta.

Naši kampusi se nalaze u gradovima Joensuu i Kuopio. Mi smo dom za oko 15.500 stepeni studenata i 2,700 članova osoblja.

Lokacije

 • Joensuu

  Yliopistokatu 2 P.O.Box 111, FI-80101, Joensuu

  • Kuopio

   Yliopistonranta,1, 70210, Kuopio

   Programi

   Pitanja