Keystone logo
University of Bucharest

University of Bucharest

University of Bucharest

Uvod

O nama

University of Bucharest nudi nekoliko studiјskih programa na svim nivoima i sredstvima univerzitetskog obrazovanja: postoјi 93 diplomskih programa, 208 master programa i 21 doktorski program. Sve su akreditovane ili ovlashћene. University of Bucharest takoђe drzhi master program TIFFIN EMBA.

Diplome koјe dodeljuјe University of Bucharest prepoznate su u veћini zemalja shirom sviјeta. Na University of Bucharest su studiјski programi organizovani u saradnji sa drugim prestizhnim univerzitetima u inostranstvu. Diplomanti ovih programa mogu dobiti diplome sa University of Bucharest i sa partnerskih univerziteta.

University of Bucharest јe јedan od naјvazhniјih nauchno-istrazhivachkih tsentara shirom zemlje. U okviru Univerziteta postoјi preko 50 istrazhivachkih instituta, odјeljenja i tsentara, veћina njih saraђuјe sa slichnim nauchnim tsentrima u inostranstvu.

Tokom poslednjih godina nasha institutsiјa uspela јe da stalno postane prvo mesto na natsionalnim takmichenjima za istrazhivachke fondove. Neki od entiteta posveћenih istrazhivanju postavljeni su statusom izvrsnosti na evropskom nivou. Univerzitet ima svoјe istrazhivachko sјedishte u Sinaia, Braila, Orsova i drugim pilotskim podruzhnitsama u drugim mјestima shirom zemlje.

University of Bucharest јe deo pouzdane mrezhe meђunarodne saradnje - potpisano јe 300 bilateralnih sporazuma o saradnji sa univerzitetima u 52 zemlje. Na godishnjem nivou, postoјi preko 1000 studenata University of Bucharest koјi obavljaјu razne aktivnosti u razvoјu ili poboljshanju u okviru velikog broјa akademskih programa na univerzitetima u zapadnoј Evropi, SAD, Kanadi, Јapanu itd.

University of Bucharest јe bio i јosh uvek јe pokretach vazhnih reformskih mјera za razvoј visokog obrazovanja, koјi su takoђe preuzeli drugi univerziteti shirom zemlje ili su predstavljali osnovu za izradu nekoliko zakona i natsionalnih propisi.

Godine 2000. University of Bucharest јe dobio Diplomu izvrsnosti koјu nudi ministar za natsionalno obrazovanje.

U 2011. godini University of Bucharest јe ministar obrazovanja, istrazhivanja, omladine i sporta razvrstao kao prvi napredni univerzitet za istrazhivanje i obrazovanje.

U 2014. godini University of Bucharest proslavio јe 150 godina od svog otvaranja.

University of Bucharest ima skoro 32.000 studenata i preko 1300 profesora.

Lokacije

  • Bucharest

    Mihail Kogalniceanu Blvd. no. 36-46, sector 5, 060024, Bucharest

Pitanja