Keystone logo
Universitat Politècnica de València (UPV)

Universitat Politècnica de València (UPV)

Universitat Politècnica de València (UPV)

Uvod

Universitat Politècnica de València je najbolji španski tehnološki univerzitet u Španiji, pokazuje Akademska rang lista svetskih univerziteta (ARWU), poznata kao Šangajska rang lista.

UPV zajednica

Trenutno ima 25.400 studenata, 3.600 nastavnika i istraživača i 1.400 profesionalaca iz administracije i službi, raspoređenih među tri kampusa koji se nalaze u gradovima Alkoju, Gandiji i Valensiji.

Akademska ponuda i zaposlenost

UPV predaje 40 stepeni i 13 dvostrukih stepeni; 90 magistarskih i dvostrukih master studija univerziteta, i 30 doktorskih programa. 72 odsto studenata UPV-a već radi u roku od godinu dana od završetka studija. A to je uglavnom posledica stažiranja, koje se plaća. Pored toga, Fondacija Servipoli upravlja potragom za honorarnim poslovima kompatibilnim sa studijama. Sve to svrstava UPV među 250 univerziteta sa najvećom zaposlenošću na svetu, pokazuje QS GER rang lista.

Međunarodne akreditacije

UPV je bio prvi španski univerzitet koji je prikupio tri najizuzetnije međunarodne akreditacije: ABET, EUR-ACE i EURO-INF. Ovi pečati sertifikuju širom sveta kvalitet studija iz oblasti inženjeringa i potvrđuju da diplomci UPV-a imaju veštine koje zahteva struka bez obzira na zemlju u kojoj se praktikuje.

Internacionalizacija

Kada je reč o internacionalizaciji, UPV ima više od hiljadu sporazuma koji omogućavaju razmenu studenata sa drugim evropskim i latinoameričkim univerzitetima, Sjedinjenim Državama, Kanadom, Australijom, Kinom ili Japanom. To je šesti u Evropi u Erazmusu primljen, od ukupno 4.500 institucija koje učestvuju u programu.

Komplementarna obuka

Što se tiče komplementarne obuke, UPV nudi oko 1.000 kurseva godišnje kako bi svaki učenik mogao da konfiguriše nastavni program na svoj način. U odnosu na besplatne onlajn kurseve (MOOC), UPV je u prvih 5 na svetu, a nadmašili su ga samo Univerzitet Harvard, Majkrosoft, Masačusetski institut za tehnologiju (MIT) i Univerzitet Delft.

Akademski uspeh i izvrsnost

Studiranje na UPV-u je pristupačan cilj: 91% studenata koji polažu ispite položi prvi put. UPV voli i ubeđuje svoje učenike. Toliko da bi se 94 odsto diplomaca vratilo da studira na UPV-u ako bi morali da počnu ispočetka.

Možda je iz svih ovih razloga UPV treći univerzitet u Španiji sa najviše najboljih diplomaca, koji predstavljaju "nastavni program za infarkt i izuzetnu obuku, rezultat pripreme i truda", saopštilo je Špansko društvo akademske izvrsnosti. UPV ima predstavnike u praktično svim disciplinama kojima predaje: od likovnih umetnosti do hemijskog inženjeringa, ekoloških nauka, mehanike ili poslovne administracije i menadžmenta (ADE).

Rezultati istraživanja

U svojoj nešto više od 50 godina istorije, UPV je iznedrio oko 145.000 naučnih publikacija. Ona je nacionalni lider po broju patenata i jedna od španskih akademskih institucija koja dobija najviše prihoda od svoje istraživačke aktivnosti. Naime, u izveštaju UNESKO-ove stolice u univerzitetskom menadžmentu i politici UPV opisuje kao mladu, pripremljenu, konkurentnu, međunarodnu instituciju sa odličnim kapacitetom da monetizuje usluge koje pruža njeno nastavno i istraživačko osoblje.

Infrastruktura i oprema

Što se tiče infrastrukture i opreme, UPV ima veličanstvene sportske sadržaje, besplatne za univerzitetsku zajednicu, gde možete vežbati do 70 različitih disciplina: mačevanje, penjanje, aikido, kapueru, biciklizam, jogu, odbojku na pesku... U Valensiji, kampus Vera zauzima oko 700.000m2 (kao oko 70 fudbalskih terena) i meri se skoro 2 km od jednog do drugog kraja. Pešak je i ima više od 125.000m2 zelenih površina.

Posebno je vredan pažnje Studentski dom, zgrada od 5.200m2, kojom upravljaju sami studenti, a koja je opremljena kompjuterskim sobama, prostorima za učenje i grupnim radom, laboratorijom za fotografisanje, prostorijom za probe... slično Studentskom domu MIT-a .

Što se tiče druga dva mesta, Alkoj kombinuje istoriju, prirodu i kulturu u divnom okruženju između prirodnih parkova Font Roja i Sijera de Mariola, oblasti od velike pejzažne i ekološke vrednosti. A Gandia ima 300 dana sunca godišnje i kampus na plaži.

Održivost

UpV se poslednjih godina pozicionirao kao jedan od 200 univerziteta na svetu koji su najviše posvećeni održivosti i životnoj sredini. To je jedini španski javni univerzitet koji ima EMAS akreditaciju, evropski pečat koji teži stvarnom stalnom usavršavanju u ovoj oblasti.

Zahvaljujući ovoj posvećenosti održivosti, UPV je uspeo da smanji potrošnju energije za cifru ekvivalentnu godišnjem rekordu od 5.293 domova; Smanjite otisak ugljenika za 6,69 odsto ili osigurajte da sva električna energija koja se koristi u njegovim objektima bude obnovljivog porekla.

Lokacije

Lokacije
 • Alcoi

  Campus de Alcoy Plaza Ferrandiz y Carbonell, s/n, 03801, Alcoi

  • Gandia

   Campus de Gandia C/ Paranimf, 1, 46730, Gandia

   • Valencia

    Campus de Vera Camí de Vera,s/n, 46022, Valencia

    Pitanja