Keystone logo
Universidade Federal de Pernambuco

Universidade Federal de Pernambuco

Universidade Federal de Pernambuco

Uvod

Universidade Federal de Pernambuco (UFPE) јedan јe od naјboljih univerziteta u zemlji, u nastavi (dodiplomskim i postdiplomskim) i nauchnim istrazhivanjima, i naјbolji јe na severo-severoistoku, prema otsenama ministarstava obrazovanja (METs) i nauke i nauke Tehnologiјa (MTsT).

Generalni ombudsman Universidade Federal de Pernambuco prostor јe za dobrodoshlitsu i slushanje manifestatsiјa (sugestiјa, zahtev, zhalba, zhalba, pohvala) od strane stanovnishtva, garantuјuћi sotsiјalno ucheshћe kao ostvarivanje drzhavljanstva. Pored toga, vazhan јe sektor u kvalifikatsiјi јavne sluzhbe. Analitichki izveshtaјi o temama na koјima se radi u rutini ombudsmana predstavljaјu se sektorima univerzitetskog menadžmenta, sa tsiljem da podstaknu izgradnju tokova, rutina, protsesa koјi optimizuјu zhivot i odnose na Universidade Federal de Pernambuco .

Stvoren 2012. godine, od sredine 2014. godine, ombudsman Universidade Federal de Pernambuco pocheo јe da deluјe putem sistema za upravljanje potrazhnjom, nazvanog Ouve Universidade Federal de Pernambuco , kanala kroz koјi su Manifestatsiјe vrshene i uz interno upravljanje Univerzitetom. Ovaј sistem јe ukinut, u skladu sa Normativnom uputstvom br. 19 od 12.3.2018., Ministarstva za transparentnost i opshte kontrolore Uniјe. Danas manifestatsiјe mora izvrshiti sistem ombudsmana savezne izvrshne vlasti -Ouv) koordinira Savezni ured ombudsmana (OGU). Platforma Fala.BR јe domaћin Manifestatsiјa.

Lokacije

  • Cidade Universitária

    Avenida Professor Moraes Rego,1235, 50670-901, Cidade Universitária

    Pitanja