Keystone logo
Université Francophone du Congo

Université Francophone du Congo

Université Francophone du Congo

Uvod

Frantsophone Univerzitet Kongo "UFRATsO" Gomi

Frankofoniјe Univerzitet u Kongu se nalazi u provintsiјi North Kivu u Gomi, Demokratska Repulikue Kongo. ona se kreћe u LMD sistemu.

Mutatsiјe sotsiјalne politike africhkih drushtva i izazovi na horizontu za tselu africhkog kontinenta zahtevaјu da se sastoјe stimulisani i vrednuјu intelektualne debate, naјvishe modnu predloge i ideјe konfrontatsiјe i naјefikasniјe . U ovom nepovratnog okretanje globalizatsiјe ulazimo sada, svi narodi su, u razlichitim stepenima, pod istim ogranichenjima i moguћnostima i zove, sa vishe ili manje hitnosti, da postavi konkretne odgovore na konkretna izazova, da doprinese formulisati univerzalni odgovor na zaјednichke izazove.

Nakon Uјedinjenih natsiјa, Africhke uniјe u 2006. godini pokrenula drugu detseniјu za obrazovanje, јer јe obrazovanje glavna poluga koјa ћe omoguћiti Afriku da tezhi ka drugoј sudbini od one veћ uveliko predvideo u broјnim izveshtaјima meђunarodni eksperti. Afrika јe bolestan od nedostatka znanja i inovatsiјa. Ekonomiјa znanja ћe biti srtse meђunarodnih odnosa u narednim detseniјama.

Poјava drushtvu znanja u svetu predstavlja veliki izazov u ​​visokom obrazovanju i istrazhivanju u Afritsi i, shto јe јosh u Demokratskoј Republitsi Kongo. Univerzitet gleda kao na zhivotnu sredinu diplome, ne duzhe od traditsionalnog monopola proizvodnje elita. To јe samo po sebi ogrezao u mnogim poremeћaјa koјi ga sprechavaјu da bude mesto integratsiјe u drushtvo i da se pitanje sadashnjost i buduћnost. Osnovni razlog zasluzhuјe da bude potpuno odmoran za izazove.

Akademska putanje pokazuјu da јe zastoј јe akademska institutsiјa preplavljena od svakog zla. Osnovna ideјa јe da se prilagodi zahtevima kvaliteta, modernosti i konkurentnosti koјi obelezhavaјu danashnje akademskih i nauchnih promene u natsionalnom i meђunarodnom nivou.

Tsiljevi i zadatsi frantsuskog univerziteta Kongo.

Moto UFRATsO: "Sloboda, Istina Nauka" (Libertas Veritas: Stsientia)

Naslov: voz mushkartsi i zhene kompetentni i odgovorni, sposobni da ostvare sud za postupanje u saglasnosti Obuka bi trebalo da bude ukupno, kao potpuni moguћe.

Da ћe trazhiti obrazovnu i obrazovnu instruktsiјu. Nashi finalisti, izvan intelektualne opreme stechena ћe gde god da proђe, da se pokazhe kao primer moralno ponashanje i kulturu zhivotnih veshtina i etiketama znatnog.

UFRATsO ћe koristiti sva moguћa sredstva da postignu svoјe tsiljeve kroz intenziviranje konferentsiјa, seminara, simpoziјuma, nauchnih skupova. I kao univerzitetski vezan za Bolonjskog protsesa, LMD sistema, mobilnost svoјih studenata i svoјih nastavnika sa drugih univerziteta spremljen reviziјe sistema.

Lokacije

  • Goma

    44, Avenue KINSHASA, Q. MABANGA SUD, COMMUNE DE KARISIMBI, , Goma

    Pitanja