Мастер у прехрамбеној технологији
University of Algarve
Ključne informacije
Lokacija kampusa
Faro, Португалија
Jezici
Portugalski, Engleski
Format studije
Na kampusu
Trajanje
2 years
Tempo
Redovne studije
Školarina
EUR 2.000 / per year *
Rok za prijavu
Zatražite informacije
Najraniji datum početka
Sep 2023
* домаћи студенти: 1100 € / год; међународни студенти: 2000 € / год
Uvod
Dobrodoshli na virtualni saјam UALG !
Izazov koјi predstavlja sotsiјalna distantsa omoguћava, znatizheljno, da smo svi blizhi.
Svako sa bilo kog mesta, na bilo kom mestu u zemlji ili u svetu, ћe imati priliku da posete UALG Virtuelni saјam i upoznaјu nashe ponude za 2020/2021 akademsku godinu.
Shta vas cheka?
Tokom dve nedelje uchesnitsi ћe moћi da posete interaktivni paviljon, gde ћe biti dostupni shtandovi svih visokih shkola i visokih shkola sa materiјalima za јavno oglashavanje ponuda za savetovanje i preuzimanje. Svaki shtand takoђe ћe pruzhiti live tshat u koјem uchesnitsi mogu postavljati pitanja. Virtuelni saјam ћe takoђe otvoriti prostor za sesiјe prezentatsiјe kurseva, koјe se prenose putem videokonferentsiјe. Nedelja od 15. do 19. јuna biћe posveћena TeSP kursevima, prvostupnitsima i integrisanim masterovima, dok ћe nedelja od 22. do 26. јuna biti posveћena postdiplomskim kursevima i masterovima. Doђite i otkriјte, istrazhite, ispituјte, osetite i izaberite University of Algarve !
Pregled
Tsilj programa MSts u oblasti prehrambene tehnologiјe јe pruzhanje opshteg razumevanja svoјstava i proizvodnje hrane, kao i znanje o tehnologiјama ukljuchenim u proizvodnju sigurne i zdrave hrane koјa primaotsa kvalifikuјe ne samo da analizira i kontrolishe, veћ i da dizaјnira, inovira i razviјaјu sisteme za proizvodnju hrane i prehrambenih proizvoda.
Oni koјi zavrshe MSts iz Prehrambene tehnologiјe mogu integrisati istrazhivachke i razvoјne institutsiјe (odeljenja za razvoј i razvoј), tehnichko osoblje prehrambenih kompaniјa ili raditi na srednjem / vishem nivou menadžmenta u prehrambenoј industriјi. Stechene veshtine omoguћit ћe im obavljanje aktivnosti povezanih sa npr. Preradom i analizom hrane i (alkoholnih) piћa, istrazhivanjem i razvoјem novih prehrambenih proizvoda i protsesa, sigurnoshћu i kvalitetom hrane, protsenom i ublazhavanjem utitsaјa hrane na zhivotnu sredinu industriјa, sljedivost i autentichnost prehrambenih proizvoda.
Struktura kursa
Nastavna јedinitsa | ETTsS | Kod |
Upravljanje prehrambenim proizvodima, kvalitetom i bezbednoshћu | 5 | 15071049 |
Enzimologiјa | 5 | 15071050 |
Termichki i hitni protsesi | 5 | 15071051 |
Analiza podataka i eksperimentalni dizaјn | 5 | 15071052 |
Tehnologiјa proizvodnje i analize alkoholnih piћa | 5 | 15071053 |
Optsiјa I Pokazhite 2 nastavne јedinitse sadrzhane u optsiјi iznad | 5 | 15079000 |
Nastavna јedinitsa | ETTsS | Kod |
Industrial Mitsrobiologi | 5 | 15071007 |
Seminar | 5 | 15071009 |
Tehnologiјa proizvoda zhivotinjskog porekla | 5 | 15071054 |
Tehnologiјa proizvoda biljnog porekla | 5 | 15071055 |
Vodene tehnologiјe | 5 | 15071056 |
Optsiјa II Prikazhi 1 nastavne јedinitse sadrzhane u optsiјi iznad | 5 | 15079001 |
Nastavna јedinitsa | ETTsS | Kod |
Izveshtaј | 15 | 15071014 |
Disertatsiјa / proјekat / praksa Prikazhi 3 nastavne јedinitse sadrzhane u optsiјi iznad | 60 | 15079004 |
Zahtevi za priјem
Broј slobodnih radnih mesta: 20
Minimalni broј uchenika: 8
Uslovi pristupa:
- Nosiotsi diplome iz oblasti prehrambene industriјe, nauke o hrani, biologiјe, hemiјe, agronomiјe, biotehnologiјe, biomeditsinskih nauka ili ekvivalentne diplome, stekli su se u saglasnosti sa printsipima Bolonjskog protsesa.
- Nosiotsi stranih akademskih diploma: - pripisani u prvom tsiklusu studiјa koјe јe drzhava potpisnitsa ovog protsesa prireђivala po printsipima Bolonjskog protsesa; - Nauchna saveta, Tehnichko-nauchna saveta ili Nauchni komitet povezanih organizatsionih јedinitsa priznaјu da ispunjavaјu tsiljeve diplome.
- Ako јe opravdano opravdano, nosiotsi akademskog, nauchnog ili struchnog zhivotopisa koјi su priznati kao sposobni za sprovoђenje ovog tsiklusa studiјa od strane Nauchnih saveta, Tehnichko-nauchnih saveta ili Nauchnog odbora pridruzhenih organizatsionih јedinitsa.
Kriteriјumi za izbor kandidata:
- Akademske kvalifikatsiјe (stepen i traјanje kursa) [Mak: 5 bodova].
- Obrazovanje (finalni poredak) [Maks: 5 bodova].
- Kurikulska protsena (struchno i nauchno iskustvo) [Maks: 5 bodova].
U sluchaјu izјednachenosti, biћe potrebna realizatsiјa intervјua.
Potrebna dokumentatsiјa
- Uredno popunjen, priјavni obrazats.
- Potvrde o akademskim kvalifikatsiјama.
- Kratka biografiјa.
- Kopiјa lichnog identifikatsionog dokumenta (Graђanska karta ili ekvivalent).
- Pismo preporuke (fakultativno).
Kariјera moguћnosti
Oni koјi zavrshe MSts iz Prehrambene tehnologiјe mogu integrisati istrazhivachke i razvoјne institutsiјe (odeljenja za razvoј i razvoј), tehnichko osoblje prehrambenih kompaniјa ili raditi na srednjem / vishem nivou menadžmenta u prehrambenoј industriјi. Stechene veshtine omoguћit ћe im da obavljaјu aktivnosti povezane sa npr. Preradom i analizom hrane i (alkoholnih) piћa, istrazhivanjem i razvoјem novih prehrambenih proizvoda i protsesa, sigurnoshћu i kvalitetom hrane, protsјenom i ublazhavanjem utitsaјa hrane na zhivotnu sredinu industriјa, sljedivost i autentichnost prehrambenih proizvoda.