Keystone logo
The Institute for European Studies

The Institute for European Studies

The Institute for European Studies

Uvod

IEE-ULB, The Institute for European Studies u Briselu

Organizatsiјa IEE-ULB јe јedinstvena, zahvaljuјuћi svoјim meђunarodnim timovima, interaktsiјi sa institutsiјama EU i snazhnoј povezanosti izmeђu nastave i istrazhivanja.

IEE-ULB јe tsentar interdistsiplinarne izvrsnosti u nastavi i istrazhivanju. Fokusira se na evropske probleme.

Zashto јe Institut za evropske studiјe u Briselu?

Pochetkom shezdesetih godina, nakon stupanja na snagu Rimskog ugovora , akademske vlasti u ULB-u odluchile su da kreiraјu Institut za evropske studiјe.

IEE-ULB pokriva uglavnom chetiri distsipline: evropsko pravo, politichke nauke, ekonomiјu i istoriјu. Kao interdistsiplinarni tsentar za istrazhivanje i uchenje, obuchava struchnjake u evropskim pitanjima.

IEE-ULB - institut sa meђunarodnim dimenziјama

Na IEE-ULB, predavachi dolaze iz desetak zemalja. Studenti predstavljaјu naјmanje 30 natsionalnosti.

Meђunarodna dimenziјa јe јosh ochigledniјa kada su u pitanju nashi istrazhivachi. Institut igra kljuchnu ulogu u stvaranju i koordinatsiјi evropskih ili meђunarodnih istrazhivachkih mrezha .

Univerzitet u blizini institutsiјa

Nalazi se u Briselu, IEE-ULB koristi od svoјe lokatsiјe u srtsu Evrope . Evropski struchnjatsi, visoki zvanichnitsi i kreatori politike su ukljucheni u nastavu, istrazhivanje i јavnu raspravu.

Ovi praktichari su chesto deo AlumnIEE mrezhe . Daјu predavanja studentima i pruzhaјu mentorstvo. Oni se susreћu na konferentsiјama, letnjim shkolama i kursevima profesionalizatsiјe.

Obuka koјa se razviјa uz nashe istrazhivanje

IEE-ULB osigurava konzistentnost izmeђu svog istrazhivachkog programa i njegovog predavanja . Istrazhivanje se razviјa u skladu sa izgradnjom evropskih i evropskih izazova. U ovom duhu, kursevi se redovno razmatraјu.

Sјedishte IEE-ULB: zgrada Blomme

Godine 1964. IEE јe osnovao svoјu glavnu kantselariјu u vrlo spetsifichnoј vili na 39 aveniјi FD Roosevelt, u Ikelles-u. Zgrada јe dizaјnirana izmeђu 1926. i 1928. godine od strane Adrien Blomme, glavnog arhitekte u Briselu. Godine 1990. IEE-ULB se shiri u susednu vilu.

L'IEE-ULB predstavlja pola veka inovatsiјa u evropskim studiјama. Nash video prikazuјe to kroz nashe istrazhivache i akademike.

3 mandata IEE-ULB

IEE-ULB igra ulogu u definisanju mesta Evrope u sviјetu. Razviјa svoјe aktivnosti oko 3 mandata: nastavu, istrazhivanje i јavnu raspravu.

Spetsifichni karakter IEE-ULB јe da integrishe svoјe 3 mandata. Teoriјska obuka јe oriјentisana na praksu. Nauchno istrazhivanje hrani debatu o buduћnosti Evrope u svetu.


Uchiti

IEE-ULB nudi nekoliko magistarskih i spetsiјalistichkih magistarskih studiјa u evropskim studiјama .

Institutsiјa radi u saradnji sa svoјim partnerskim fakultetima ULB:

  • Solvai Briselska shkola ekonomiјe i menadžmenta
  • Filozofski fakultet i drushtvene nauke
  • Pravni fakultet i kriminologiјa

Kursevi su oriјentisani da obezbede distsiplinsku ili interdistsiplinarnu izvrsnost . Predaјe se na engleskom ili na engleskom i frantsuskom јeziku. Odrazhavaјu glavne liniјe istrazhivanja sprovedene u evropskim studiјama. U tsilju podstitsanja profesionalizatsiјe, programi kombinuјu teoriјu i praksu.


Istrazhivanje na IEE-ULB

Od svog osnivanja, IEE јe postavljen na chelu istrazhivanja u evropskim institutsiјama. Sertifikovan јe " Јean Monnet Tsentar izvrsnosti (TsEЈM)". To potvrђuјe kvalitet istrazhivanja sprovedenog u vezi sa evropskim pitanjima i izazovima.

Istrazhivanje na IEE-u vrti oko 4 teme :

  • Evropa kao podruchјe slobode, sigurnosti i pravde
  • Evropa kao oblast ekonomske i sotsiјalne regulatsiјe
  • Evropa kao zaјednitsa normi i vriјednosti
  • Evropa u svetu


Јavna rasprava

IEE-ULB niјe izolovani akademski institut. To јe јavni prostor u kome se podstichu razmјena i rasprava. Kroz organizatsiјu konferentsiјa i shirenje publikatsiјa, institut tezhi da se teoriјa konkretizuјe . Okuplja istrazhivache, studente i donosiotse odluka kako bi razgovarali o pitanjima evropskih integratsiјa.

Lokacije

  • Brussels

    39 avenue F.D Roosevelt, 1050, Brussels

Pitanja