Keystone logo
Tallinn University

Tallinn University

Tallinn University

Uvod

Tallinn University je moderan i dinamičan istraživački univerzitet u Estoniji sa vodećom ulogom u promovisanju inteligentnog načina života kroz obrazovanje, istraživanje i jedinstvena saradnja preko disciplina. Inteligentan način života posmatramo kao donošenje odluka zasnovanih na istraživanjima kako bismo poboljšali društvo uopšte i dobrobit njegovih građana.

Tallinn University je partner u 14 regionalnih programskih projekata Evropske unije i koordinira jedan od njih, pod nazivom Slojevi učenja. Takođe učestvujemo u okvirnom programu EU Horizon 2020 i kao partner i kao koordinator. Univerzitet ima sporazume sa 43 partnerska univerziteta u 21 zemlji i više od 490 Erasmus+ sporazuma o partnerstvu; član smo četiri međunarodne mreže visokoškolskih ustanova, a naši istraživači i predavači aktivno doprinose aktivnostima njihovih profesionalnih mreža.

Kao promoter inteligentnog načina života,Tallinn University ceni slobodno vreme svojih članova: univerzitet ima književnu nagradu za svoje zaposlene, predavače i alumnije, njegov simfonijski orkestar je izabran za Estonski orkestar godine, a imamo više međunarodno priznatih horova i umetničkih grupa i nekoliko estonskih sportskih timova na nivou šampionata.

183602_unnamed1.jpg

Statistika

 • Top 5% naјboljih univerziteta na svetu!
 • 7000 uchenika - Ni preveliki, ni premali, bash kako treba!
 • 38 diplomskih programa svetske klase na engleskom јeziku.

  Karakteristike kampusa

  Nalazimo se u tsentru Talina, pored parka Kadriorg i Talinskog zaliva. Traka zemlje pored Narva puta sadrzhi veћinu nashih obrazovnih, istrazhivachkih i kreativnih aktivnosti. Samo nekoliko oblasti studiјa se nalaze izvan glavnog kampusa.

  Latinski nazivi zgrada Tallinn University simbolizuјu njihove vrednosti.

   Lokacije

   • Tallinn

    Narva maantee,25, 10120, Tallinn

    • Helsinki

     Itämerenkatu 14, Meeting Park OASIS - Ruoholahti, , Helsinki

     Pitanja