Keystone logo
Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Uvod

Виесс Школа природних наука је увек представљао нове границе за Универзитету Рајс. Његов корен датум до 1912. године, годину рођења Рице института. У ствари, сви Института четири оснивача одељења - биологија, хемија, математика и физика - још увек део Виесс школе. Тхе Виесс Школа је имењак, Хари Кародерс Виесс, био је Рајс повереник, Хјустон филантроп и бизнисмен који је свестан важности науке у оба Рајс и успех Хјустон је.

Данас, Виесс Школа је увек пионир образовне границе укључивањем истраживања у више класа и студенте у истраживачким лабораторијама. У већини Рајс лабораторија данас, студенти могу наћи радити раме уз раме са факултета, дипломираних студената и постдокторским истраживачима да унапреди границе људског поимања у астрономије, биохемије, ћелијске биологије, хемије, Еартх Сциенце, екологије, еволуционе биологије, математике и физика.

пекелс-фото-248152

Виесс Школа природних наука се састоји од шест одељења:

 • Биосциенцес
 • Хемија
 • Еартх Сциенце
 • кинезиологија
 • Математика
 • Физика и Астрономија

Природне науке факултет учествује у неколико интердисциплинарне института и центара укључујући и Института за Биосциенцес и биоинженерии, Рицхард Е. Смаллеи Института за нано науку и технологију, Рице Куантум Институте, ВМ Кецк Центра за интердисциплинарне Бионаучном обуку, Гулф Цоаст конзорцијума, и Рице Спаце Институте . Ресеарцх партнерства обухватају локалне институције, укључујући Баилор Цоллеге оф Медицине, МД Андерсон Цанцер Центер, НАСА, Тхе Университи оф Текас Хеалтх Сциенце Центер, Университи оф Текас Медицал Бранцх, и Универзитет у Хјустону, плус фондација, музеја, индустрије и других универзитета и корпорација широм света.

Истраживање Нобелове добитницима Роберт Цурл и Рицхард Смаллеи најавила нову дисциплину нанонаука и технологије која окупља велики број области широм науке и технике. Поред пружања темељ нано-истраживања, школа је недавно регрутовао три реномиране научнике, сви чланови Националне академије наука. Њихови истраживачке лабораторије у рака, физике, хемије и радиће у сарадњи са стручњацима рака у Текас Медицал Центер да примењују нове концепте из физике у истраживању и лечењу рака. Чланови нашег факултета су добили престижне награде као што су: Пацкард стипендије, Бекман Фондације стипендије, НСФ КАРИЈЕРНИХ награда за Јуниор Фацулти, Феинман Награде, Норман Хацкерман награде у хемији је Етелстан Сјајни Спилхаус награда за унапређење јавног разумевању Земље и свемирску науку, и благостање медаљу јавни из Националне академије наука.

Школа нуди бројне могућности истраживачке својим студентима, а многи објављују радове у врхунским часописима. Мали узорак истраживања спроводи илуструје широк спектар могућности: егзотичне биљке и животињским инвазије у Тексас екосистемима, еволуционе динамику гена и генома у популацијама и врстама, ефекти соли хемије на замрзавање засићеног Марсовском тлу, Неурогенеза код Алцхајмерове болести, и изградњу ласери за хлађење атома до милионитог дела степена изнад апсолутне нуле, да наведемо само неке.

Простор који подржава природне науке је изузетно разноврсна у стате-оф-тхе-арт опреме предвиђене за истраживачке програме основних и постдипломских. Школа такође подржава програм професионални науке мастер у неколико области.

Lokacije

 • Houston

  Rice University Wiess School of Natural Sciences MS-102 P.O. Box 1892, 77005, Houston

 • Houston

  6100 Main St. E100 George R. Brown Hall, 77005-1827, Houston

  Pitanja