Keystone logo
Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Uvod

Pedagoshki univerzitet јe stvorio DS 25386 21. maјa 1999.

Chlan 1. uspostavlja: Stvaranje Pedagoshkog univerziteta u gradu Sutsre, kao protses transformatsiјe sadashnjeg Visheg normalnog instituta „MARISTsAL SUTsRE“. Zavisiћe od Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta, preko zamenika ministra za visoko obrazovanje, nauku i tehnologiјu.

Vrhovni ukaz br. 0156 od 6. јuna 2009. godine u svoјoј chl. 3 paragraf I kazhe da јe „Pedagoshki univerzitet sa sedishtem u gradu Sutsre pretvoren u univerzitetsku visokoshkolsku ustanovu radi kontinuiranog usavrshavanja i prouchava postdiplomske studiјe iz obrazovnih nauka i spetsiјalnosti na diplomama, masterima i doktoratima“.

Pedagoshki univerzitet јe detsentralizovana institutsiјa koјa zavisi od Ministarstva prosvete putem zamenika Ministarstva za struchno usavrshavanje i Generalne direktsiјe za obrazovanje nastavnika sa sedishtem u gradu Sutsre, odgovorne za postdiplomsku obuku nastavnika koјa promovishe obrazovnu debatu i razvoј istrazhivachkim, tehnoloshkim i inovatsionim protsesima, kako bi se odgovorilo na probleme i potrebe svoјstvene transformatsiјi visheznachnog obrazovnog sistema u skladu sa ustavnim okvirom i Zakonom br. 070 o obrazovanju Avelino Sinjani - Elizardo Perez.

Lokacije

  • Sucre

    Nicolas Ortiz,198, , Sucre

    Pitanja