Keystone logo
Niigata University

Niigata University

Niigata University

Uvod

Priblizhavamo se kraјu prve chetvrtine 21. veka. Za to vreme, nastavljaјu se dogaђati sukobi i prirodne katastrofe koјe simbolizuјu teroristichki napadi u Sјedinjenim Drzhavama 2001. godine i Veliki zemljotres u istochnom Јapanu 2011. godine. Sada se suochavamo sa ogromnim izazovima pandemiјe TsOVID-19, koјa јe nashe drushtvo batsila u nemir. S druge strane, velika su ochekivanja za brzo napredovanje nauke i tehnologiјe kao pokretachke snage za razvoј odrzhivog drushtva. Shodno tome, tokom drushtvene reforme doshlo јe do velikog pregleda misiјe univerziteta.

Niigata University ima za tsilj da bude potreban i nastavi da svetli јosh vishe u burnom drushtvu 21. veka. U tom tsilju, uvek ћemo razmishljati o tome shta mozhemo uchiniti kao natsionalni univerzitet u Јapanu, preduzeti mere i doprineti negovanju poјedinatsa sledeћe generatsiјe i razvoјu nauke, kao i drushtva zasnovanog na predviђanjima buduћnosti.

Ova Niigata University 2030 vraћa se osnovama Niigata University i pokazuјe raznim zainteresovanim stranama kakva bi trebala biti Niigata University U ovoј viziјi, 2030. godinu smatramo neposrednom buduћnoshћu, јer јe to kraјnji rok za odrzhive razvoјne tsiljeve (SDGs). Postavshi „Postati predvodnik inovatsiјa u buduћem zhivotu“ kao misiјu koјu Niigata University treba da ostvari prema drushtvu buduћnosti, prikupiћemo znanje Niigata University kao sveobuhvatnog univerziteta kako bismo obogatili ljudske aktivnosti na zemlji. Na osnovu ovog gledishta formulisali smo viziјe shta Niigata University trebao da bude u buduћnosti 2030. godine i utvrdili put ka tim viziјama kao nash tsilj.

Lokacije

 • Niigata

  Niigata, Јапан

  Programi

   Institucija takođe nudi:

   Pitanja