Keystone logo
Masaryk University Faculty of Economics and Administration

Masaryk University Faculty of Economics and Administration

Masaryk University Faculty of Economics and Administration

Uvod

O nama

Fakultet za ekonomiju i administraciju osnovan je 1991. godine kao prvi fakultet Univerziteta Masarik osnovan nakon Velvet revolucije. Danas fakultet pruža ekonomsko obrazovanje skoro tri hiljade studenata ne samo na češkom, već i na engleskom i francuskom jeziku. Pored vrhunskog obrazovanja, fakultet se fokusira na istraživanje: u našim institutima rade odlični naučnici koji se bave širokim spektrom stručnih tema. Možete saznati gde fakultet trenutno vodi u Strateškom planu FEA MU.

44756_8366714231_b48ee0bd4d_b.jpg

Performanse

Prvokvalitetna nastava. Poželjni diplomci. Istraživanje najvišeg nivoa. Međunarodna saradnja. Stručni članci u časopisima. Komentari o ekonomskim vestima. Saradnja sa poznatim partnerima. Radimo punim gasom za naše studente.

Efikasnost

Kao ekonomisti postižemo nadstandardnu efikasnost u upravljanju resursima. Štaviše, podržavaju nas partneri u organizovanju praktične obuke studenata ili pružanju finansijskih donacija za fakultetske događaje. Možemo najbolje iskoristiti lošu situaciju. Mi smo štedljivi, ali ne na štetu kvaliteta obrazovanja.

Solidarnost

Naša glavna misija je da povećamo nivo obrazovanja, ali brinemo o poboljšanju kvaliteta života u regionu ili kulturi. Organizujemo i učestvujemo u mnogim događajima za članove fakulteta i širu javnost. Osećamo se odgovornim i za fakultet i za društvo.

44758_dsc_0276.jpg

Nagrade i sertifikati

AIESEC partnerski fakultet
Fakultet za ekonomiju i administraciju dobio je nagradu Partnerski fakultet za 2017. godinu od filijale AIESEC u Brnu.

EAPAA akreditacija
Fakultet je akreditovan od strane prestižnog međunarodnog udruženja EAPAA za program javne ekonomije i uprave. Prema podacima Udruženja, program ispunjava međunarodne zahteve, koji počivaju na studijskim programima koji se fokusiraju na javnu upravu.

ACCA
akreditacija Fakultet je dobio prestižnu ACCA akreditaciju. Studenti mogu dobiti ACA sertifikat koji dokazuje duboko teorijsko i praktično znanje o pitanjima računovodstvenih i finansijskih stručnjaka.

Statistika

 • 14 000+ uspeshnih diplomatsa od 1994
 • 2 995 redovnih studenata
 • 220 zaposlenih, ukljuchuјuћi 15 profesora i 28 vishih predavacha

  Izjave studenata

  Lokacije

  • Brno

   Masaryk university Faculty of Economics and Administration Lipová 41a , 602 00, Brno

  Pitanja