Keystone logo
Maastricht University, Department of Data Science and Knowledge Engineering

Maastricht University, Department of Data Science and Knowledge Engineering

Maastricht University, Department of Data Science and Knowledge Engineering

Uvod

Diplomirani i magistarski programi inženjerstva znanja osmišljeni su oko metode nastave usmjerenog učenja (PCL). PCL obrazovni model je malog obima i orijentisan na studente. Radite u malim grupama na složenim i izazovnim projektima koji zahtevaju da razvijete različite veštine kao što su veštine pisanja i prezentacije i rad u timu. Veštine koje naučite važna su priprema za vašu buduću karijeru. Odmah primenite ono što ste naučili iz materijala kursa i predavanja na probleme iz stvarnog života. Zajedno sa kolegama studentima istražujete koje su informacije potrebne i kako se najbolje prezentiraju. Na kraju svakog projekta isporučujete funkcionalni proizvod i predstavljate svoja otkrića kolegama studentima, nastavnicima i/ili klijentu. Projekti koji se nude u DKE su:

 • razvoj klimatskih modela
 • višenamenski motori za igre
 • inteligentni pretraživači
 • sistemi za prepoznavanje vida
 • interaktivni kursevi matematike


Projekte često podnose kompanije i instituti, pružajući našim studentima priliku da steknu neprocenjivo iskustvo primenom svog obrazovanja u pronalaženju rešenja za probleme iz stvarnog sveta.


Kvalitet master programa

Magistarski programi su zakonski akreditovani u skladu sa holandskim Zakonom o visokom obrazovanju i istraživanju. Nacionalni odbor za akreditaciju ocenio je da master programi pripadaju najboljima u Holandiji. Štaviše, akreditaciona komisija ocenila je smernice za studije i podršku studentima odličnim, naglašavajući tako međunarodno konkurentan kvalitet ovih usluga“

Izaberite svoj nastavni plan i program

U prvoj godini vašeg majstora steći ćete dubinsko znanje o najrelevantnijim temama u veštačkoj inteligenciji ili operativnom istraživanju. U drugoj godini magistarskog programa imaćete priliku da fokusirate program na vaše specifične interesovanje i ciljeve karijere. Pored toga, tokom prvog semestra druge godine možete:

• pohađati izborne kurseve, takođe na drugim fakultetima Univerziteta u Mastrihtu

• uzeti izborne predmete drugog magistarskog programa

• učestvovati u istraživačkim projektima akademskog osoblja

• učestvovati u kompaniji ili istraživačkom stažiranju

• pratite program razmene na univerzitetu u inostranstvu U drugom semestru, magistarski program ćete završiti pisanjem magistarskog rada. Za to ćete odabrati istraživačku temu na kojoj ćete raditi pod nadzorom jednog od članova akademskog osoblja. Istraživanje se može izvoditi interno ili spolja u kompaniji ili drugom univerzitetu. Vaša teza takođe mora biti javno branjena.

* Imajte na umu da sve pojedinačne izbore programa nadgleda naš savetnik za studije i akademsko osoblje i uvek ih ocenjuje kvalitet od strane Odbora ispitivača.

Istraživanje na Odeljenju za nauku o podacima i inženjerstvu znanja

DKE je aktivno uključen u različite oblasti istraživanja. Akademsko nastavno osoblje DKE čine iskusni predavači i istraživači koji su dobro poznati u međunarodnoj naučnoj zajednici.


U okviru odeljenja istraživanje je organizovano u tri grupe:" BioMAthematics and Bioinformatika" (ITM)," Roboti, Agenti i Interakcija" (RAI) i" Mreže i Strateška optimizacija" (NSO). Članovi odeljenja su uključeni u više istraživačkih grupa i stoga poboljšavaju interakciju između grupa.

Istraživanje Biomathematics and BioInformatics pokriva glavne oblasti sistemske biologije i bioinformatike, kao što su sensing, analiziranje, modeliranje i predviđanje bioloških i medicinskih pojava. Roboti, agenti i interakcija grupa (RAI) fokusira se na dizajn, analizu i primenu sistema sastavljenih od računarskih agenata - odnosno softverskih entiteta ili robota - koji ciljeve samostalno i interaktivno slede u složenim (npr. neizvesnim, otvorenim, dinamičnim, teško predvidljivim) okruženjima. Za istraživačku grupu za mreže i stratešku optimizaciju naglasak je na temama inženjerstva znanja vezanim za proučavanje konkurencije. Grupa ima puno stručnosti u istraživanju konkurencije u društvenim igrama i u teorijskom modeliranju igara.

Međunarodni karakter programa našeg magistra

Odeljenje za nauku o podacima i inženjerstvo znanja pripada Filozofskom fakultetu. Ovaj fakultet ima najveći odnos međunarodnih studenata na univerzitetu. DKE sarađuje u svojim studijskim programima sa dobro uspostavljenim univerzitetima kao što su Aarhus Univerzitet u Danskoj, Université de Montreal u Kanadi, Rejkjavik Univerzitet na Islandu,, UESTC u Kini i Universiteit Hasselt u Belgiji. Studenti mogu učestvovati u međunarodnom programu razmene na ovim univerzitetima. Članovi fakulteta DKE sarađuju u međunarodnim istraživačkim programima, omogućavajući međunarodne prakse za naše studente.

Lokacije

 • Maastricht

  Maastricht University Department of Data Science and Knowledge Engineering P.O. Box 616 , 6200 MD, Maastricht

Programi

  Institucija takođe nudi:

  Pitanja