Keystone logo
© Kyoto University Of Advanced Science
Kyoto University Of Advanced Science

Kyoto University Of Advanced Science

Kyoto University Of Advanced Science

Uvod

Kyoto University Of Advanced Science Kјotu (KUAS) mozhe se osvrnuti na 50-godishnju istoriјu kao akreditovana privatna obrazovna institutsiјa u akademskom srtsu Јapana. Da bi napravio sledeћi korak i izazov na globalnom nivou, KUAS јe pozvao vrhunskog izvrshnog direktora globalno uspeshne firme sa sedishtem u Kјotu za predsednika, sa tsiljem da ponudi svoјe akademske resurse na meђunarodnoј areni. Uspostavljanje inovativnog inzhenjerskog programa koјi se uchi na engleskom јe јedan od glavnih primera ovih napora, јer KUAS nastavlja da јacha svoјu posveћenost da bude na vrhuntsu modernog obrazovanja.

Founding Printsiples

 • KUAS ћe nastoјati da proizvede izvanredne diplomtse koјi mogu da identifikuјu i reshe probleme buduћnosti.
 • KUAS ћe nastoјati da zamisli svetliјu buduћnost drushtva i sprovede napredna akademska istrazhivanja koјa ћe dovesti do realizatsiјe te viziјe.
 • Proizvodnja odlichnih diplomatsa i istrazhivanja, KUAS ћe preuzeti vodeћu ulogu u doprinosu drushtvu, kako danas tako iu vekovima koјi dolaze.

Sprovoђenje nashih temeljnih printsipa u praksu

 • Struchnjatsi i lideri koјi ћe doprineti drushtvu sutrashnjitse radiћe u svetu razlichitih vrednosti.
 • Kyoto University Of Advanced Science јe posveћen obrazovanju i istrazhivanju koјe preuzima initsiјativu u reshavanju globalnih problema gledaјuћi unapred u buduћnost, identifikuјuћi nova pitanja koјa se mogu poјaviti i integrishuћi ih sa savremenim obrazovnim temama.
 • U KUAS-u ћemo nastoјati da proizvedemo dinamichne, sposobne ljude koјi mogu da se suoche sa izazovima slozhenih i vishestrukih problema kombinovanjem progresivnog mishljenja, prilagodljivosti i morala svetske klase sa spetsiјalizovanim znanjem, kreativnim razmishljanjem i predviђanjem uz shiroku, holistichku temelj znanja.

„Stvaranje novih paradigmi u nashem globalnom drushtvu“ - Masafumi Maeda, predsednik KUAS-a

Dobrodoshli na Kyoto University Of Advanced Science u Kјotu. Pod nashim novim imenom, nash univerzitet se razviјa u sveobuhvatan univerzitet, ali onaј koјi јe usredsreђen na nash zaista јedinstveni Fakultet inzhenjerskih nauka. Osnovali smo ovo odeljenje kao odgovor na globalne potrebe: evolutsiјa robota i automatizovanih mashina, kao i dronova i elektrichnih vozila, doveshћe do drushtvenih reformi brzim tempom. Stoga smo posveћeni tome da budemo univerzitet koјi stvara veshtine znanja koјe zahteva nash savremeni svet. Ako ste zainteresovani da zaјedno stvorimo novu vrstu univerziteta, chekamo vas.

Statistika

KUAS u brojevima

 • 50 - KUAS je proslavio 50. godišnjicu 2019. godine sa potpuno novim imenom škole.
 • 2 - Imamo dva doma. Uzumasa kampus u Zapadnom Kjotu i Kameoka kampusu u gradu Kameoka.
 • 1 - KUAS je domaćin 1. multidisciplinarnog sve-engleskog inženjerskog fakulteta u Japanu.
 • 50-50 - Jedna od naših vizija za Tehnološki fakultet: 50% međunarodnih studenata, 50% studentica.
 • 10,000+ - Broj međunarodnih studenata u Kjotu. Zaista globalni grad!
 • 35% - 35% profesora na Tehničkom fakultetu KUAS su iz inostranstva.
 • 264,365m² - Ukupna površina naša dva kampusa.
 • 2020 - KUAS je lansirao svoj novi Tehnički fakultet sa sopstvenom potpuno novom zgradom fakulteta.
 • 10% - Otprilike 1 od 10 ljudi u gradu Kjoto je student univerziteta. Ova stopa je najviša u Japanu!

  Statistika bivših studenata

  Karakteristike kampusa

  Uzumasa Kampus& Južna inženjering zgrada

  Kampus Uzumasa nalazi se u relativno opuštenom području u zapadnom gradu Kjoto. To je savršena udaljenost od centra grada za lepu, kratku vožnju biciklom u svim godišnjim dobima, a uvek postoji metro ili autobus u slučaju kiše.

  Uzumasa kampus se sastoji od četiri velike zgrade. Južna inženjerska zgrada je najnovija od četiri i završena je 2019. godine posebno za naš novi inženjerski fakultet. Da bismo ostvarili našu viziju zaista modernog inženjerskog fakulteta, bio nam je potreban savršen dom. Našem cenjenom fakultetu bilo je dozvoljeno da prihvati praktičan pristup u planiranju i koordinaciji kako bi se osiguralo da zgrada sadrži sve neophodne mašine i opremu za njihovo najsavremenije istraživanje. Dalje, Južna zgrada je dizajnirana s obzirom na otvorenost. Tlocrt sadrži muzej koji prikazuje projekte naših učenika i istraživanja profesora i veliko zajedničko učenje na otvorenom podu. Svaki profesor će imati svoje laboratorije i kancelarije u zgradi. Međutim, ovi otvoreni prostori će omogućiti više interakcija između profesora, studenata, laboratorija i oblasti istraživanja. Pored toga, univerzitet se nada da će ove objekte obogatiti kulturom jedinstvenom za tehnološki sektor u Kjotu. Tradicionalno, kompanije u Kjotu su izgradile domove za svoje zaposlene pored njihovih kompanija, a naša Južna zgrada takođe poseduje međunarodni studentski dom inženjeringa sa 80 soba.

  Uzumasa kampus ima brojne druge objekte, vrhunac koji je naš novi Zapad zgrada. Završena 2019. godine neposredno pre Južne zgrade, Zapadna zgrada sadrži potpuno nove učionice, kancelarije za podršku karijeri i stažiranju i puno prostora za opuštanje učenika. Komunalne oblasti uključuju atrijume, dvorišne površine sa punim pogledom na kampus i veliku salu za okupljanje.

  Kameoka Campus

  Kameoka Campus se nalazi oko 30 minuta od kampusa Uzumasa, a KUAS nudi autobusku uslugu za prevoz svih učenika između kampusa. Kameoka Kampus zauzima veliku dolinu okružen planinama, što ga čini savršenim okruženjem da pobegne od gradske vreve. The 232,000 kvadratnih metara kampus ima 16 zgrade, kao i brojni sportski tereni (bejzbol, fudbal, golf), teretana, i otvoreni objekti posvećeni našem Fakultetu za bioekološke nauke. Studenti inženjerstva moći će da iskoriste sportske objekte Kameoka kao deo svojih kurseva fizičkog vaspitanja!

  Objekti

  Kyoto University Of Advanced Science Ima tri biblioteke koje ne samo da smeštaju našu impresivnu kolekciju knjiga, već i studentima pružaju različita produktivna studijska okruženja.

  Da bi pomogli studentima da ostanu zdravi i u telu i u umu, pored sportskih objekata u kampusu Kameoka, naš kampus Uzumasa ima sobu za vežbanje i studio za jogu.

  Jedna od spajalica bilo kog japanskog univerziteta je školska kafeterija, gde ćete pronaći široku paletu kuhinje po vrlo povoljnim cenama. KUAS nije izuzetak od ovoga, a naš redovno ažurirani meni kafeterije veoma je popularan među našim međunarodnim studentima.

   Lokacije

   • Kyoto

    Uzumasa Campus 18 Gotanda-cho, Yamanouchi, Ukyo-ku, Kyoto, Japan, 615-8577, , Kyoto

   Programi

    Institucija takođe nudi:

    Pitanja