Keystone logo
IED – Istituto Europeo di Design Milan

IED – Istituto Europeo di Design Milan

IED – Istituto Europeo di Design Milan

Uvod

Kolevka dizajna i industrije.

U srcu gradskog područja koje nosi poređenje sa Londonom i Njujorkom, Milan je za ceo svet sinonim za umetnost, industriju, finansije, dizajn i modu.

Umetnici kalibra Leonarda i Bramantea radili su u Milanu, a četiri veka kasnije, Marineti i Boccioni, osnivači Futurističkog pokreta.

U novije vreme, proslavljeni arhitekti i dizajneri, kao što su braća Castiglioni, Magistreti i Zanuso, i modni dizajneri poput Armanija i Versace, da nabrojimo samo nekoliko, učinili su Milan svetskim centrom mode i dizajna.

Umetnost, nauka, industrija i finansije su kulture u korenu ovog gradskog pragmatizma i njegovog kreativnog i preduzetničkog duha.

Nije slučajno što je naša škola rođena u Milanu, inspiraciju za svoje nastavne metode crtajući iz znanja, razmišljanja i inovacija toliko tipičnih za milansko zaleđe i njegovu istoriju.

Dizajniranje robe i usluga za industriju i industriju je poziv IED Milana, gde se dizajn u svim njegovim posledicama uči i praktikuje.

Godinama se naši studenti profesionalno razlikuju, negujući i fenomen Made in Italy i proizvodnju u svojim zemljama porekla svojom kreativnošću i kompetencijom.

IED duguje svoje osnivanje 1966. godine intuiciji svog predsednika Francesca Morellija. Vremenom je postala 100% Made in Italy međunarodna mreža izvrsnosti, koja posluje u oblastima obuke i istraživanja, u disciplinama Dizajn, Moda, Vizuelna komunikacija i menadžment.

Iznad svega, IED je obrazovni sistem koji se razvija sa sposobnošću i posvećenošću svakodnevnom izmišljanju. Njegova misija je široko rasprostranjena i jasna: ponuditi mladim kreativcima temeljnu obuku - i teorijsku i praktičnu - i predati im „Dizajn znanja i razmišljanja“ koji će ih pratiti tokom njihovog života.

IED je daleko više od škole: zahvaljujući svojoj nepokolebljivoj posvećenosti inovacijama, to je lonac za topljenje u kojem se nove generacije profesionalizma neprestano razvijaju.

IED je snaga ideja koje razvijaju kreativnost kroz svoj asortiman:

 • dodiplomski kursevi
 • master kursevi
 • kursevi napredne obuke

Karakteristike kampusa

  Stipendije i finansiranje

  bds

  Lokacije

  • Milan

   IED Design / Visual Communication / Management e Comunicazione via A. Sciesa, 4 , 20135 , Milan

   • Milan

    IED Fashion Via Pompeo Leoni, 3 , 20141, Milan

   • Milan

    IED Master Via Bezzecca, 5 , 20135, Milan

    Pitanja