Keystone logo
© Masterstudio Industrial Design - NAZA
Fachhochschule Nordwestschweiz FHNW

Fachhochschule Nordwestschweiz FHNW

Fachhochschule Nordwestschweiz FHNW

Uvod

Studiranje na Masterstudio Design

Masterstudio Design na Institutu za savremene dizajnerske prakse (ICDP) sastoji se od tri studija: Masterstudio Industrial Design, Masterstudio Scenografija, Masterstudio Fashion Design. Svaki studio ima disciplinski fokus. Pored toga, istraživački diskurs ICDP-a fokusira se na digitalnu integraciju, dizajnerske kulture i kružni dizajn i odražavaju se i komuniciraju višedimenzionalno.

Osnova našeg primenjenog istraživanja i projektnog rada je dizajnerski termin" Advanced Design". Umesto aktuelne ekonomske prakse maksimizacije, usvajamo ulogu ekstrapreduzetnika u nastavi i dizajnu, što se zalaže za saradnju i sistemsko delovanje: Razgovaraju se i dalje razvijaju aktuelna pitanja o globalnim krizama, klimatskim promenama i društvenoj nejednakosti. Održivost i ekologija, inkluzija i tehnologija, interakcija i materijalnost su oblasti u kojima se dovodi u pitanje uloga dizajna i definisane su nove vizije za ljudski suživot i ekonomsku aktivnost.

Masterstudio Design nudi dubinsku obuku iz profesionalne, buduće orijentisane dizajnerske prakse i primenjenih istraživanja. Relevantna istraživačka pitanja su identifikovana i definisana, osmišljeni su odgovarajući i složeni procesi projektovanja, razvijeni i implementirani projekti.

Komunikacija, upravljanje projektima, interdisciplinarni i istraživački orijentisan timski rad su komponente obuke.

Prijavite se do 15. marta 2023! Više informacija pronađite ovde.

Pogledajte naš Instagram ovde.

Lokacije

Lokacije
  • Basel

    Basel, Швајцарска

    • instagram
    • linkedin

Programi

Pitanja