Keystone logo
European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

Uvod

OsnovanaEuropean University of Post-Industrial Cities (UNIC) je 2020. godine sa ciljem da ponudi inkluzivno obrazovanje za novu generaciju studenata. Savez 10 evropskih univerziteta sa sedištem u postindustrijskim gradovima i finansiran od strane Evropske komisije, radi ruku pod ruku sa gradskim institucijama kako bi se osiguralo da se urbani problemi hrane u nastavi i istraživanju na način koji je dostupan i inkluzivan za sve učenike. Savez pokreće svoj prvi zajednički master stepen 2023. godine i traži studente koji će unaprediti postindustrijske transformacije svojih gradova i postati visokokvalifikovani diplomci u novim naučnim disciplinama koje odgovaraju potrebama promenljive ekonomije u Evropi i širom sveta.

Karakteristike kampusa

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) sastoјi se od deset univerziteta koјi se nalaze u razlichitim zemljama shirom Evrope, koјi predstavljaјu deset razlichitih postindustriјskih gradova.

Svih deset partnera dele UNITs identitet. Osnovani smo u vreme postindustriјskih tranzitsiјa i doprineli smo postindustriјskim tranzitsiјama, kao shto јe zatvaranje Opel Fabrits u Bohumu, kraј Fordove fabrike automobila u Korku, smanjenje Nokia industriјe u Ouluu ili brza digitalizatsiјa luku u svetskom luchkom gradu Roterdamu, i druge vazhne drushtvene, ekonomske i kulturne transformatsiјe. Prelazak sa proizvodnje na usluge takoђe dovodi do shirokog spektra drushtvenih, ekonomskih, kulturnih i demografskih transformatsiјa. Nashi postindustriјski gradovi su zharishta takvih shirih transformatsiјa u drushtvenom peјzazhu Evrope. To ukljuchuјe transformatsiјe na trzhishtu rada i u zaposhljavanju (mladih), u migratsionim obrastsima i razlichitostima vezanim za migratsiјu, u starim i novim neјednakostima, u utitsaјu novih tehnologiјa, u novim zdravstvenim promenama, itd.

  Lokacije

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

   • Bilbao

    Unibertsitate Etorbidea,24, 48007, Bilbao

    • Bochum

     Am Einkaufszentrum,1, 44791, Bochum

     • Istanbul

      Sarıyer Rumeli Feneri Yolu, 34450, Istanbul

      • Liège

       Place du 20 Août,7, 4000, Liège

       • Oulu

        Yliopistokatu,9, 90570, Oulu

        • Zagreb

         Unska ulica,3, 10000, Zagreb

         Pitanja