We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

European Humanities University

European Humanities University

European Humanities University

Uvod

EhU svoјe aktivnosti sprovodi u okviru evropske intelektualne traditsiјe i rukovodi se printsipima liberalnog obrazovanja. Obrazovanje na EhU se odviјa po modelu liberalnih umetnosti, koјi omoguћava da se maksimalno otkriјu kreativni i akademski potentsiјali studenta, kao i da se formiraјu veshtine kritichkog mishljenja i aktivnog graђanstva. Visoka konkurentnost obrazovnih programa EhU znachaјno poveћava shanse studenata za uspeshno zaposhljavanje u razlichitim oblastima delatnosti. Diplomtsi EhU dobiјaјu diplome koјe su priznate shirom Evrope i Severne Amerike.

EhU јe univerzitet usredsreђen na studente koјi promovishe razvoј tsivilnog drushtva kroz humanistichke i liberalne umetnosti za studente iz Belorusiјe i regiona tako shto ih okuplja i nudi meђunarodno iskustvo u kvalitetu studiјa. Univerzitet јe oriјentisan na graђansko oriјentisane studente iz istochne Evrope, koјi se odlikuјu posveћenoshћu evropskim vrednostima i slobodnim umetnostima, kao i bogatim zhivotom na kampusu i mrezhom bivshih studenata.

Obrazovanje u EhU chini vishe od uranjanja uchenika u niz predmeta i distsiplina. Promovishe transdistsiplinarni pristup, veshtine kritichkog mishljenja, kao i graђanski angazhman koјi ih osnazhuјe da razviјaјu inovativna reshenja, ideјe i preduzeћa.

Nashe vrednosti

 • Evropske vrednosti – podstitsati sveobuhvatno usavrshavanje uchenika i demokratske stavove prema lichnom i graђanskom razvoјu koristeћi liberalnu nastavu i uchenje i kritichko mishljenje.
 • Kvalitet studiјa – da se pokazhe vrhunsko akademsko i zaјednichko iskustvo.
 • Agilnost – da obezbedi pravovremeno i adekvatno reagovanje na promene u spoljashnjem i unutrashnjem okruzhenju.

U EhU

 • Uchenitsi su slobodni da izraze svoјe mishljenje i ospore ideјe iznesene u uchionitsi bez straha od odmazde;
 • Studenti i nauchnitsi su slobodni da sprovode istrazhivanja bez ideoloshkih ogranichenja;
 • Studenti i nauchnitsi su slobodni da izraze svoјe politichke stavove i ohrabreni su da budu aktivni chlanovi tsivilnog drushtva;
 • Studenti i nauchnitsi se podstichu da se izrazhavaјu na beloruskom i istrazhuјu svoјe belorusko nasleђe;
 • Upravljanje i finansiјe nadgleda meђunarodni upravni odbor.

Misiјa i strategiјa

Od svog osnivanja u Minsku 1992. godine, European Humanities University јe ostao posveћen proizvodnji i shirenju drushtveno odgovornog i kritichkog znanja u drushtvenim i humanistichkim naukama, obezbeђuјuћi kvalitetno obrazovanje kroz integratsiјu studiјskih programa sa istrazhivachkim, kreativnim i primenjenim proјektima.

Prema Strategiјi EhU-a za 2021-2026, Univerzitet ћe nastaviti da poveћava kvalitet akademskog i istrazhivachkog iskustva, osigurava inovativne pristupe u nastavi i uchenju, promovishe interkulturalni diјalog i ukljuchuјe Belorusiјu u evropsku politichku i akademsku zaјednitsu.

EhU Impatst

EhU ima snazhan indirektan utitsaј na Belorusiјu, koјi se danas izrazhava pre u pruzhanju platforme za umrezhavanje diplomatsa sa bliskim (demokratskim) vrednostima.

Potentsiјalni efekat se mozhe poјachati јachanjem veza sa organizatsiјama tsivilnog drushtva, reshavanjem unutrashnjih pitanja i unapreђenjem obrazovnog programa.

Lokacije

 • Vilnius

  Savičiaus gatvė, 17, 01126, Vilnius

Programi

Pitanja