Keystone logo
EIT RawMaterials Academy - RaMES

EIT RawMaterials Academy - RaMES

EIT RawMaterials Academy - RaMES

Uvod

Naš savremeni način života oslanja se na sirovine. Od gvožđa i čelika naše železničke infrastrukture do zlata i srebra u krugu pametnih telefona: sirovine su svuda. Čak i prelazak u klimatski neutralnu budućnost zahteva kobalt za električna vozila, litijum za punjive baterije, silicijum za fotonaponske i solarne panele i retke zemaljske elemente za vetroturbine koji stvaraju obnovljivu energiju

Kako svet postaje sve manji i hiper-povezan, uticaj društva na Zemlju nikada nije bio vidljiviji. Sada je jasno da moramo preći na kružnu ekonomiju kako bismo odgovorno koristili konačne resurse Zemlje. Ali šta samo jedan pojedinac može učiniti da pomogne? Više nego što mislite! Prava promena zahteva hrabrost, inovativno razmišljanje i kolektivnu akciju - isti skup veština koji EIT RawMaterials Academy - RaMES traži kod potencijalnih učenika. Da li ste spremni da iskopate svoj sirovi talenat, pomognete u oblikovanju kružnije, zelene ekonomije i stvorite održiva rešenja za sutra?

Šta nudimo studentima?

EIT RawMaterials Academy - RaMES nudi studentima jedinstvenu priliku da uče u dinamičnom okruženju, fokusirajući se na stvarne izazove. Nagrađen od strane EIT (Evropski institut za inovacije i tehnologiju), organ Evropske unije, EIT oznaka je sertifikat kvaliteta koji se dodeljuje samo odličnim obrazovnim programima na master i doktorskom nivou.

Kao student programa obeleženog EIT-om EIT RawMaterials Academy - RaMES, bićete deo najveće evropske mreže sirovina sa više od 120 osnovnih i pridruženih partnera i 180 projektnih partnera, uključujući stručnjake visokog obrazovanja, istraživače i stručnjake iz industrije iz preko 20 evropskih zemalja. Kao student EIT Label, bićete dobrodošli u ovu mrežu i šampiraćete i doprinosite ciljevima EIT RavMaterials pronalaženja novih, inovativnih rešenja za osiguranje održivog snabdevanja sirovinama širom lanca vrednosti: od istraživanja, rudarstva i vađenja, do prerade minerala, reciklaže i kretanja ka kružnoj ekonomiji. EIT RavMaterials ima za cilj da opremi novu generaciju inovatora u Evropi potrebnim preduzetničkim načinom razmišljanja za projektovanje i isporuku rešenja za materijale. Takođe ćete dobiti priliku da sarađujete na međunarodnoj razini i razvijete održiva rešenja za hitne ekonomske, ekološke i društvene izazove. I dugo nakon što diplomirate, možete ostati povezani preko EIT RavMaterials Alumni.

Šta očekivati?

 • Stažiranje teze u vodećim evropskim kompanijama
 • Članstvo u Alumni zajednici EIT RavMaterials
 • „Učenje rade' sa kursevima zasnovanim na izazovima koji se fokusiraju na stvarne probleme
 • Studijske ture i posete inovativnim kompanijama i industrijskim lokacijama
 • Uzbudljivi novi načini učenja: online kursevi, virtuelna i proširena stvarnost i MOOC-ovi
 • Kursevi dizajnirani da neguju start-up ideje sa akceleratorima i inkubatorima
 • Moduli kurseva posvećeni preduzetništvu i inovativnim veštinama
 • EIT RavMaterials Podrška za inovacije: takmičenja u poslovnom planu, kampovi za pokretanje inovacija, finansiranje semena
 • Stručnost u disciplini sirovina - sveobuhvatno razumevanje celog lanca vrednosti sirovina
 • Letnje škole EIT RavMaterials i interdisciplinarni kursevi
 • Evropska mobilnost - studija u najmanje dve evropske zemlje

Ekskluzivne aktivnosti i podrška studentima sa oznakom EIT

Studenti na magistarskim programima označenim EIT-om u okviru EIT RawMaterials Academy - RaMES dobijaju niz dodatnih mogućnosti za jačanje svojih inovativnih i preduzetničkih veština, rast mreže u sektoru sirovina i sticanje iskustva koje im je potrebno za napredovanje.

Ovi ekskluzivni događaji okupljaju učenike sa oznakom EIT iz cele Master škole i čine osnovu vaših zajedničkih iskustava učenja, čineći vas punopravnim članom zajednice EIT RavMaterials.

Lokacije

 • Bologna

  Via Zamboni,33, 40126, Bologna

  • Trondheim

   Høgskoleringen,1, 7034, Trondheim

   Pitanja